Uslovi za vožnju u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros su povoljni, zastoja nema, a vozačima se savjetuje da se obavezno pridržavaju mjera zaštite od virusa korona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Vozačima se savjetuje da budu oprezni na dionicama kojima se kreće vangabaritni prevoz. Riječ je o putnim pravcima Caparde-granični prelaz Karakaj, Stanić Rijeka-Karuše i Banj Brdo-granični prelaz Rača.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na putnim pravcima na kojima se izvode radovi. Iako se radovi nedjeljom ne izvode, na tim lokacijama saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Radovi se, između ostalih, izvode na putnim pravcima Kotor Varoš-Obodnik, Kotor Varoš-Kneževo, na ulazu u Prnjavor gdje je u toku izgradnja kružnog toka, Drinjača-Milići-Vlasenica, Čatrnja-Gradiška, Banjaluka-Srpske Toplice, te Johovac-Rudanka na području Doboja.

Obustava saobraćaja od sutra će biti na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce svaki dan osim nedjelje u periodu od 8.00 do 16.00 časova.

U FBiH u mjestu Vitalj na putu Kladanj-Tuzla zbog klizišta se saobraćaj odvija naizmjenično, uz regulaciju svjetlosne signalizacije.

Zbog sanacije mosta na dionici auto-puta Visoko-Kakanj kod Dobrinje saobraćaj se odvija dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom. Radovi se izvode i u tunelu Vinac, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, gdje je obustavljen saobraćaj i preusmjeren na obilaznicu, dok su izmjene u režimu odvijanja saobraćaja i dalje aktuelne na magistralnom putu Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk.

Aktuelni su i radovi na putevima Tuzla-Orašje, Jelah-Doboj, Donja Orahovica-Šićki Brod, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Vogošća, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 10. maja
Naredni članakVRIJEME: Očekuje se veoma toplo vrijeme za ovo doba godine