Gradskoj upravi Doboj danas je uručeno 250 zaštitnih naočara, koje su nabavljene na osnovu sporazuma o nabavci zaštitne opreme i respiratora između Grada Doboja, Doma zdravlja, Bolnice Sveti apostol Luka i Razvojnog programa Ujedinjenin nacija.

Oprema je dostavljena prema ranijem sporazumu Grada Doboja i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija, odnosno UNDP-a o nabavci opreme za dobojske zdravstvene ustanove, rekao je zamjenik gradonačelnika Doboja Vlado Blagojević.

-Radi se o 250 vizira čiju nabavku će finansirati Grad, ali i UNDP zbog načina i procedura nabavke, a koji je i izvršio tu nabavku i danas dostavljanje. Štab za vanredne situacije Grada Doboja će na prvoj narednoj sjednici izvršiti raspodjelu tih 250 vizira prema našim zdravstvenim ustanovama – izjavio je Vlado Blagojević, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Vlado Blagojević, zamjenik gradonačelnika Doboja

U narednih desetak dana biće isporučene dodatne količine zaštitne opreme za dobojske medicinare, posredstvom UNDP-a, a koju će takođe finansirati  Grad Doboj.

-To je još u skladu sa zahtjevom Predsjedništva BiH prema UNDP-u da pomogne u nabavkama i pronalaženju adekvatne medicinske opreme za borbu protiv virusa korona u Bosni i Hercegovini. Želim iskoristiti priliku da se još jednom zahvalim Kancelariji UNDP-a u Doboju na angažovanju i dosadašnjoj pomoći – rekao je Vlado Blagojević, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Blagojević je podsjetio da su u sklopu sporazuma predstavnici UNDP-a prošlog mjeseca isporučili 40.000 hirurških maski.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prethodni članakDOBOJ: Od virusa korona preminuo starac iz Broda
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 7. maj