УГЉЕВИК, 24. АПРИЛА /СРНА/ - Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић на састанку са руководством предузећа "Рудник и Термоелектрана Угљевик".

U Federaciji BiH u protekla 24 časa testirano je 520 uzoraka, od kojih su na virus korona pozitivna 33 lica.

Direktor federalnog Zavoda za javno zdravstvo Davor Pehar rekao je na konferenciji za novinare da je u FBiH do sada testirano 16.265 uzoraka, do kojih je 891 pozitivan na virus korona.

On je naveo da je virus korona registrovan kod 54 odsto žena, te kod muškaraca u 46 odsto slučajeva.

Prema njegovim riječima, od 48 pacijenata koji se nalaze na bolničkom liječenju, na respiratoru ih je pet sa teškom kliničkom slikom.

U FBiH dosad je evidentirano 315 izliječenih pacijenata, a u posljednja 24 časa bilo ih je 13.

Član Kriznog štaba federalnog Ministarstva zdravstva Goran Čerkez rekao je da su zbog velikog skoka novozaraženih u FBiH pripremili niz mjera koje će biti predložene Federalnom štabu civilne zaštite, a riječ je o novom ograničenju kretanja za prvomajske praznike.

Čerkez naglašava da epidemija virusa korona nije prestala, zbog čega građani moraju biti na oprezu i pridržavati se mjera.

On je rekao da je prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH da se suspenduje kretanje lica od 65 i više godina, kao i lica ispod 18 godina 1, 2. i 3. maja, te da se ograniči kretanje u tom periodu nakon 20.00 časova.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakVišković: Odluka o policijskom času zavisiće od epidemiološke situacije
Naredni članakBiH: Više od 1.600 zaraženih, oporavilo se 710 lica