Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je prisustvo ruskih stručnjaka u Srbiji i Republici Srpskoj, u vrijeme kada se i Rusija suočava sa virusom korona, potvrda izuzetnosti međusobnih odnosa.

Vučić je zahvalio stručnjacima koji su bili na 131 lokaciji u Srbiji i pružali pomoć na najvećim žarištima, te najavio da će ih odlikovati.

On je zahvalio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i ministru odbrane Sergeju Šojguu koji su, kako je istakao, pokazali šta znači pomoć u nevolji

Vučić je za Televiziju Pink nakon sastanka sa Timom ruskih stručnjaka rekao da Srbija, zahvaljujući kineskim prijateljima, sada ima mogućnost da pomaže drugima, te dodao da će danas biti upućen prvi od šest aviona pomoći Italiji.

On je ocijenio da nije bilo u redu to što je Srbija bila na spisku zemalja koje na početku krize nisu mogle da uvezu medicinsku opremu iz EU.

Kada je riječ o epidemiološkoj situaciji, Vučić je rekao da je iza Srbije najteža noć do sada po broju preminulih, što je posljedica obolijevanja ljudi u Gerentološkom centru u Nišu.

On je naveo da će podaci o tome i o broju novozaraženih biti izneseni u 15.00 časova na redovnoj konferenciji za novinare.

Vučić je dodao da će država učiniti sve da očuva svoju ekonomiju i da se posljedice krize ne odraze na standard građana, te napomenuo da Srbija ima značajne rezerve i novca i zlata.

Foto: buducnostsrbijeav

Izvor. SRNA

Prethodni članakSutra 75 godina od proboja logoraša iz ustaškog logora Јasenovca
Naredni članak(RTRS, 21.05 u nedjelju) – Film “Dnevnik Diane Budisavljević”