Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske osuđuje izjavu predsjednika SDS-a i bivšeg ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Mirka Šarovića u vezi sa izvozom mesa za Tursku i smatra da nije vrijeme za prikupljanje političkih poena.

 – U ovo vrijeme imamo mnogo važnijih problema, prije svega u smislu zaštite zdravlja građana, i degutantno je koristiti ovako teško vrijeme za politikantstvo – saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

U saopštenju se podsjeća da je ovo ministarstvo donijelo vanrednu mjeru interventnog otkupa junadi od stočara iz Republike Srpske, za šta je izdvojeno dva miliona KM.

– Ova mjera naišla je na odobravanje kako poljoprivrednih proizvođača, tako i naših firmi iz prerađivačkog sektora, dok sa nivoa resornog ministarstva kojim je upravo u to vrijeme rukovodio Šarović, nije učinjeno ništa kako bi se riješio problem viška junadi – ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske dodaju da su u stalnom kontaktu sa poljoprivrednim proizvođačima.

– Rješavamo pitanja od njihovog interesa u saradnji sa Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, sa kojim sada ostvarujemo mnogo bolju saradnju i održavamo redovne sastanke, nego što je to bilo dok je na njegovom čelu bio Šarović – navodi se u saopštenju.

Šarović je ocijenio da bi “stotine ljudi, preduzeća i ogroman novac domaćih proizvođača uložen u tov junadi mogao biti izgubljen zbog trenutno loše organizacije posla u vezi sa izvozom mesa u Tursku, od aktuelnog Savjeta ministara, i uvođenja u posao kompanija koje nisu odgovorile zadatku”.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakNa graničnim prelazima izdata 3.954 rješenja o izolaciji
Naredni članakNastavnici da budu dostupni za pružanje pomoći učenicima