Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić potpisala je danas naredbu o obaveznoj kontroli lica kojima je određena kućna izolacija zbog novog virusa korona u Srpskoj, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Ovom naredbom, s ciljem suzbijanja pojave i širenja virusa korona u Republici Srpskoj i radi kontrole lica kojima je određena kućna izolacija, nalaže se da su sve jedinice lokalne samouprave dužne obezbijediti da komunalna policija vrši kontrolu lica kojima je određena kućna izolacija.

– Komunalna policija prilikom kontrole utvrđuje da li se lica nalaze na lokaciji na kojoj je određeno da budu u izolaciji, a za lice za koje komunalni policajac utvrdi da se ne nalazi na lokaciji određenoj u rješenju nadležnog zdravstvenog inspektora, preduzima mjere i radnje za koje je ovlašćena Zakonom o komunalnoj policiji – navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je za sprovođenje naredbe o obaveznoj kontroli lica kojima je određena kućna izolacija zbog novog virusa korona u Republici Srpskoj odgovoran gradonačelnik, odnosno načelnik jedinice lokalne samouprave.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDonirane zaštitne rukavice i dezinfekciona sredstva graničnoj policiji BiH
Naredni članakVanredna sjednica Vlade Srpske