Fudbaleri Atletika iz Madrida pobijedili su Liverpul rezultatom 3:2 i plasirali se u četvrtfinale Lige šampiona, nakon velikog preokreta u produžecima.

Napadač Madriđana Markos Ljorente postigao je dva gola i asistirao Alvaru Morati za pobjedonosni pogodak.

Liverpul je poveo u 43. minutu utakmice kada je Okslejd-Čejmberlen preciznim centaršutem pronašao usamljenog Vajnalduma koji je loptu glavom sproveo u mrežu.

Fudbaleri engleskog tima su imali veći posjed lopte i uputili više od 20 udaraca ka golu protivnika, ali nisu uspjeli pre produžetka da postignu drugi gol, za šta je najzaslužniji Јan Oblak.

Ipak, već nakon pet minuta igre u prvom produžetku, Firmino je udvostručio prednost domaćih. Posle centaršuta Vajnalduma, pogodio je glavom stativu, ali mu se lopta idealno vratila, pa je uspio da je smjesti u nebranjenu mrežu.

Djelovalo je da je Liverpulu ostalo samo da meč mirno privede kraju, ali se kao džoker Dijega Simeone pokazao Markos Ljorente koji je u 56. minutu zamijenio Dijega Kostu.

Španac je postigao izjednačujući pogodak nakon što je golam Liverpula Adrijan neshvatljivo pogriješio i prilikom ispucavanja loptu dodao Feliksu koji je potom asistirao Ljorenteu.

Pred sam kraj prvog produžetka, postigao je napadač Atletika i drugi gol koji je Madriđane odveo u narednu rundu takmičenja. Prije nego što je neodbranjivo šutirao ka golu Oblaka, dobio je loptu od Morate.

Šokirani Liverpul je svim snagama krenuo u napad, a prostor koji su ostavili pred svojim golom, u posljednjim trenucima utakmice, ponovo su iskoristili Morata i Ljorente. Ovaj put se dvostruki strijelac našao u ulozi asistenta.

Za razliku od utakmice u Parizu i mnogih predstojećih sportskih događaja širom svijeta, Enfild nije bio prazan zbog epidemije virusa korona.

Foto: Julian Finney/Getty Images

Izvor: RTRS

Prethodni članakFudbaler Јuventusa pozitivan na virus korona (FOTO)
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 12. mart