Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH posvećena stanju u pravosuđu i radu Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH biće održana u Sarajevu, saopšteno je iz parlamenta BiH.
Na dnevnom redu sjednice su i informacije o radu Tužilaštva BiH za 2017. i 2018. godinu.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova, a po njenom okončanju biće održana redovna, 7. sjednica Predstavničkog doma.

Na dnevnom redu te sjednice su izvještaji Kolegijuma Predstavničkog doma o nastojanju za postizanje saglasnosti za tačke dnevnog reda sjednice ovog doma održane 26. februara, kada nije postojala entitetska većina glasova iz Republike Srpske za najveći dio razmatranih tačaka.

Uz izvještaje o radu više različitih institucija, komisija i odbora, na usaglašavanje Kolegijumu upućeno je i nekoliko odluka i poslaničkih inicijativa, kao i povjerljivi materijali.

Poslanici bi trebalo da razmotre i poslaničke inicijative pristigle između dva zasjedanja, među kojima i inicijativu Damira Arnauta za izmjene i dopune Pravilnika o međunarodnim aktivnostima Parlamentarne skupštine BiH, kao i zajedničku inicijativu Predraga Kojovića, Aide Baručije i Mirjane Marinković Lepić za izmjenu Pravilnika o korištenju telefona u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Edita Đapo predlagač je poslaničke inicijative za održavanje hitnog sastanka sa nadležnim institucijama na nivou BiH i entiteta da bi status djece povratnika iz Sirije što prije bio riješen, odnosno kako bi ta djeca mogla biti upisana u matične knjige i dobiti državljanstvo BiH.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakIgrači Arsenala zaraženi virusom korona?
Naredni članakSeminar o upravljačkoj odgovornosti u javnom sektoru