U četvrtfinale Lige šampiona plasirali su se Atalanta, koja je savladala u gostima Valensiju sa 4:3, kao i Lajpcig, koji je na svom terenu bio bolji od Totenhema – 3:0.

Iako se očekivalo da će pod trenerskom palicom Žozea Morinja tim iz Londona, odigrati taktički i donekle napadački u Njemačkoj, to se nije desilo. Naprotiv.

Sjajnom, oragnizovanom, napadačkom i prije svega strpljivom igrom tim iz Lajpciga je već u prvom dijelu meča riješio pitanje četvrtfinaliste i ostvario i drugu pobjedu u dvomeču sa finalistom iz prošle sezone.

Marsel Sabicer je u 10. minutu susreta donio vođstvo i realno potvrdio plasman među osam najboljih. Prethodno je Verner šutirao iskosa sa desne strane jako, ali pravo u Lorisa, a kada mu se lopta vratila on ju je pravovremeno dodao do Sabicera, koji sa nekih 17-18 metara šutira i jako i precizno i šalje loptu tik uz stativu i iza leđa golaman gostiju – 1:0.

Samo 11 minuta kasnije isti igrač bio je na pravom mjestu i lijepo ispratio prodor Anhelinja po lijevoj strani, te ga je završio odličnim i odsečnim udarcem glavom sa ivice peterca za 2:0 i potvrdu duplog trijumfa najprijatnijeg iznenađenja sezone u Ligi šampiona.

Tačku na “i”, odnosno konačan rezultat od 3:0 postavio je Šveđanin Emil Forsberg, koji za svega 15-ak sekundi u igri u 87. minutu uspio da postigne gol nakon gužve u šesnaestercu Totenhema.

Tako je sa ukupnim rezultatom 4:0 (1:0 u prvom meču u Londonu za goste) njemački predstavnik eliminisao engleskog predstavnika i ostvario najveći uspeh kluba u evro kupovima, a produbio krizu i igri Morinjov tima.

Ekipa iz Bergama je i prije revanš meča imala veliku prednost (4:1), pa je u Valensiji samo rutinski odradila posao.

Јoš lakše je bilo posle trećeg minuta, kada je Dijakbi načinio prekršaj u šesnaestercu.

Јosip Iličić je uzeo loptu i smjestio je u mrežu. Valensija je na vrijeme uzvratila, preko Kevina Gameira.

Francuz je snalažljiv u kaznenom prostoru, dočepao se lopte i izjednačio u 21. minutu.

Taman kada su domaći pomislili da nije sve izgubljeno, hladan tuš u finišu prvog dijela igre. Ponovo Dijakbi katastrofalan u odbrani, rukom je igrao i načinio novi penal. Iličić ponovo izvodi kaznu, Atalanta ponovo dolazi do prednosti.

Valensija je, ako ništa drugo, riješila da skupo proda kožu, pa je u nastavku brzo došla do izjednačenja.

Feran Tores centrira, Gameiro glavom smješta loptu u mrežu. Igrao se 51. minut. Nakon asistencije, Tores se upisao u strijelce.

Lepa akcija domaćina, Tores je prebacio loptu preko golmana gostiju i donio prednost Atalanti.

Ipak, uzbuđenje je trajalo četiri minuta, pošto je Јosip Iličić postigao treći gol i izjednačio na 3:3.

Slovenac se na tome nije zaustavio, pošto je u 82. minutu krunisao prelijepu akciju gostiju i postigao svoj četvrti gol!

Meč je odigran pred praznim tribinama zbog virusa korona, a navijači Atalante su novac od ulaznica (koji im je refundiran), donirali bolnici u Bergamu.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS


Prethodni članakOtkazana izvođenja predstava planirana do 30. marta
Naredni članakIgrači Arsenala zaraženi virusom korona?