Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović predsjedavala je danas prvim sastankom Organizacionog odbora Republičkog finala Malih olimpijskih igara Republike Srpske (MOI RS) za školsku 2019/2020. godinu.

– Na sastanku, koji je održan u Palati Republike, utvrđen je plan organizacije i realizacije ove značajne sportske manifestacije u kojoj se učenici osnovnih i srednjih škola takmiče u različitim sportovima na opštinskom, regionalnom i republičkom nivou – navedeno je iy kabineta predsjednice.

Predsjednica Republike ovom prilikom je istakla da je sa zadovoljstvom prihvatila da bude pokrovitelj ovogodišnjeg Republičkog finala Malih olimpijskih igara Republike Srpske, te da podržava sve manifestacije koje imaju za cilj promociju školskog sporta i zdravog načina života.

Naglasila je da sport nije samo takmičenje jer obuhvata i druge pozitivne vrijednosti koje djeca stiču tokom svog razvoja, te da je glavni cilj školskog sporta fizički, intelektualni, moralni, socijalni i kulturni razvoj učenika.

Na sastanku je ocijenjeno da je cilj novog koncepta Republičkog finala, značajnije i upečatljivije pozicioniranje školskog sporta, odnosno promocija školskog sporta, mladosti i sportske budućnosti Republike Srpske.

Ovogodišnje, 17. Republičko finale MOI Republike Srpske, koje će biti održano u Banjaluci za sve sportove, biće kruna ovog višemjesečnog događaja na kojem će nastupiti oko dvije hiljade učenika i profesora fizičkog vaspitanja.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakUEFA suspenduje Ligu šampiona i Ligu Evrope?
Naredni članakBanjaluka domaćin republičkog finala MOI, pokrovitelj predsjednica Republike