“Senke nad Balkanom” prva je serija iz srpske produkcije koju je u svoju ponudu uvrstio jedan od najvećih svjetskih striming servisa.

“Senke” je otkupio Amazon, a serija je dostupna na njihovoj platformi Amazon prajm.

Na Amazonu je omogućeno gledanje prve sezone, odnosno deset epizoda “Senki nad Balkanom”. Serija Dragana Bjelogrlića na engleskom nosi naslov “Blec san”, i namijenjena je inostranom tržištu.

Amazon prajm, prema posljednjem izvještaju iz januara 2020. godine, pokriva tržište od preko 150 miliona pretplatnika.

– Visoka politika, lokalni interesi, novac i kriminal spajaju se zajedno u ovom trileru smještenom u turbulentnoj Evropi kasnih 1930-ih godina – ovako je Amazon predstavio seriju koja je u Srbiji i regionu ostvarila veliki uspjeh.

Serija zbog autorskih prava nije dostupna korisnicima Amazon prajma u Srbiji, već je namijenjena isključivo globalnom tržištu.

Inače, pored “Senki”, jedina serija sa ovih prostora koju je jedna velika striming platforma otkupila, bila je hrvatska serija “Novine” koju je u svoju ponudu uvrstio Netfliks.

– Ovo je svakako važan događaj, ne samo za nas koji smo radili “Senke”, već i za srpsku kinematografiju i televiziju, jer je ovo prvi put da jedna srpska serija bude dostupna cijelom svjetskom auditorijumu – rekao je reditelj i kreator serije Dragan Bjelogrlić.

Istakao je da su pregovori trajali skoro dvije godine i da su uspjeli da jedna tako značajna platforma, koja sustiže Netfliks, uvrsti u svoj sadržaj i “Senke nad Balkanom”.

– Na ovaj način, pored gledalaca na Balkanu i Rusiji, “Senke” će moći da gleda čitav svijet. Očekujemo da će uskoro biti dostupna i druga sezona – izjavio je Bjelogrlić.

Foto: Promo/N1

Izvor: RTRS

Prethodni članakCvijanovićeva na obilježavanju tri godine rada Fakulteta bezbjednosnih nauka
Naredni članakЈokić ponovo čovjek odluke u preokretu Denvera (VIDEO)