Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa novoimenovanim predstavnikom Populacionog fonda Ujedinjenih nacija za BiH (UNFPA) Džonom Mosotijem.

Na sastanku je bilo riječi o Programu Populacionog fonda Ujedinjenih nacija za BiH u čijem fokusu će biti podrška mladim ljudima, ženama i djeci, a koji bi trebao biti usvojen do septembra ove godine, saopšteno je iz kabineta premijera Srpske.

Navodi se da je ovom prilikom razgovarano o Programu demografske obnove Republike Srpske, te mjerama populacione politike koje je kreirala i sprovodi Vlada Republike Srpske.

Višković je zahvalio je na dosadašnjoj korektnoj saradnji na programima koje provode Ujedinjene nacije na ovim prostorima i istakao spremnost da se i u budućem periodu prihvati podrška i zajednički radi na dokumentima i politikama važnim za demografiju, podršku mladima, ali i drugima u društvu kako bi se iskoristili svi raspoloživi potencijali za doprinos ekonomskom razvoju.

Ovom prilikom je naglašeno da Republika Srpska ima kvalitetne i strateški važne dokumente kao što su Program demografske obnove, Strategija za unapređenje položaja starijih lica u Republici Srpskoj, Strategija za unapređenje sekusalnog i reporoduktivnog zdravlja u Republici Srpskoj, Omladinsku politiku te da po ovim pitanjima postoji spremnost za podršku i realizaciju i zajedničku saradnju Populacionog fonda Ujedinjenih nacija za BiH i resornih ministarstava u Vladi Republike Srpske.

Takođe, razmijenjena su mišljenja i o migracijama i načinima za prevazilaženje izazova i problema koje nose.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakTegeltija: Uvažiti sve nivoe vlasti i poštovati Dejtonski sporazum
Naredni članakVrijeme: Sutra sunčano, uveče naoblačenje