Delegacija Republike Srpske posjetila je Komitet za omladinsku politiku i saradnju sa nevladinim organizacijama Vlade Sankt Peterburga i sa prvim zamjenikom predsjednika Komiteta Bogdanom Zastavnim razgovarala o unapređenju saradnje kada je riječ o mladima.

– Osim dosadašnjih aktivnosti koje ćemo nastaviti da realizujemo, predloženo je nekoliko novih, od kojih je najvažnija razmjena mladih s ciljem prenosa znanja i iskustva u različitim oblastima, ali i upoznavanja o kulturi i tradiciji – rekla je pomoćnik ministra za omladinu Srpske Branka Malešević.

Prema njenim riječima, ove razmjene, koje bi obuhvatale specifične grupe mladih od 20 do 30 godina starosti koji se bave određenim oblastima /volontiranje, žurnalistika, turizam, i slično/ trebalo bi da budu realizovane od naredne godine, saopšteno je iz Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske.

– Razgovarali smo i o mogućnosti za uzajamne stručne posjete specijalista iz Ministarstva i komiteta s ciljem razmjene znanja i iskustava – istakla je Maleševićeva.

Delegacija Srpske boravi u višednevnoj posjeti Sankt Peterburgu koja se realizuje u skladu sa Mapom puta aktivnosti za realizaciju spiska prioritetnih pravaca saradnje Vlade Sankt Peterburga i Republike Srpske za period od 2019. do 2021.

U delegaciji Republike Srpske je i pomoćnik ministra za pravna pitanja u Ministarstvu trgovine i turizma Dalibor Panić, a sastanku je prisustvovala i Marijana Oparnica iz kancelarije Predstavništva Republike Srpske u Sankt Peterburgu.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakŽunić: Na narednoj sjednici o Poslovniku o radu
Naredni članakVučić raspisao parlamentarne izbore za 26. april (FOTO/VIDEO)