Google je odlučio otkazati svoju godišnju developersku konferenciju I/O, najvažniji događaj kompanije u godini, a uslijed neprestanog širenja koronavirusa širom svijeta.

Ovogodišnja I/O konferencija trebala je biti održana između 12. i 14. maja, ali vijest o otkazivanju stiže samo nekoliko dana nakon što je kompanija otkazala i svoj Cloud Next događaj u San Franciscu.

“Uslijed zabrinutosti zbog koronavirusa, te u skladu sa zdravstvenim uputstvima Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i drugih zdravstvenih tijela, odlučili smo otkazati I/O događaj u Shoreline amfiteatru”, pojasnio je portparol Googlea u izjavi za Verge.

Google obično koristi I/O konferenciju za predstavljanje noviteta kao što su promjene u Androidu, hardverska unaprijeđenja, te ažuriranja Googleovih usluga. Iz kompanije govore kako sada traže druge načine da održe I/O događaj da bi nastavili povezivati i graditi zajednicu programera.

Svim polaznicima će biti refundiran novac u potpunosti do 13. marta, a onima koji su kupili ulaznice za ovogodišnji događaj automatski će biti dodijeljena mogućnost kupovine ulaznice za Google I/O 2021.

Foto: EPA-EFE

Izvor: Klix

Prethodni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za 03.03.2020. godine
Naredni članakCvijanović: Cilj poboljšanje demografske obnove