Na lokalitetu Djelovačka bara u dobojskom selu Kožuhe saniran je most koji će mještanima tog trebavskog sela olakšati prilaz poljima koja obrađuju.

Godinama unazad mještani Kožuha koji posjeduju obradive parcele pored rijeke Bosne mučili su muku kako doći do njih. Prilaz poljoprivrednom zemljištu otežavao im je most preko kojeg su morali prelaziti, a koji je dotrajao, što je ugrožavalo i bezbjednost samih poljoprivrednika. Taj problem je riješen zahvaljujući Gradskoj upravi, koja je izdvojila novčana sredstva za njegovu sanaciju.

-Nalazimo se na lokaciji Djelovačka bara gdje je saniran most uz pomoć gradonačelnika g. Borisa Jerinića i predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Doboj g. Obrena Petrovića. Ovaj most je značajan za poljoprivrednike sela Kožuhe jer većina njih prelazi preko ovog mosta, kako bi došla do svojih oranica, koje se nalaze na lokaciji prema rijeci Bosni – izjavio je Goran Savić, Kožuhe.

Goran Savić, Kožuhe

-Meni je drago da se mi iz Mjesne zajednice Kožuhe možemo pohvaliti sa dobrim vijestima u ova teška vremena u kojima živimo. Vidimo nestanak naroda i sve druge aktivnosti koje se provode u tom globalnom svijetu, ali mi se ne obraćamo prema tome, već prema životnim pitanjima stanovnika naše mjesne zajednice. Ovo nije nikakva predizborna aktivnost, ovo je naša redovna aktivnost koju provodimo tokom čitavog vremena. Došao je red i na ovaj most ovdje koji povezuje komplet polje. Znamo da mostovi spajaju ljude, a mi sada spajamo naše stanovništvo sa poljem, kako bi moglo sada nesmetano prolaziti sa traktorima u sezoni sjetve do svojih parcela. Most je bio propao i nije bio za upotrebu. Mi smo se obratili za pomoć Gradu Doboju i našem gradonačelniku g. Borisu Jeriniću, a posebno našem poslaniku u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH g. Obrenu Petroviću, koji su nam izašli u susret i pomogli, posebno u finansijskom dijelu – rekao je Vojo Jovanović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kožuhe.

Vojo Jovanović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kožuhe

Mještani kažu da se već pripremaju za proljetnu sjetvu, a rekonstrukcija mosta će im uveliko olakšati posao. Ovaj prelaz u funkciji bi trebao biti za dvadesetak dana.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prethodni članakPU Doboj: Pronađena i oduzeta opojna droga i novac različitih valuta (FOTO)
Naredni članakNajteži mogući žrijeb za Srbiju u Ligi nacija