Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj odvija bez zastoja, po mokrim ili mjestimično vlažnim kolovozima, a na zapadu i u centralnim krajevima su povremeno jaki udari vjetra, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Iz AMS-a savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu uslovima i stanju na putevima u Federaciji BiH /FBiH/ zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima.

Oprez zbog mjestimično jačih udara vjetra posebno je neophodan na širem području Bihaća, Bosanskog Petrovca, Livna i Bosanskog Grahova.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog Johovac-Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj jedan.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično, jednom trakom, uz semafore.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce, na snazi je obustava saobraćaja, svaki dan, osim nedjelje, od 9.00 do 15.00 časova. Saobraćaj se za vrijeme obustave preusmjerava na putne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad. Izvan vremena obustave, saobraća se jednom trakom uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, od danas radnim danima od 8.15 do 15.05 časova biće povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično, dok se na regionalnom putu Priboj-Lopare, u naseljenom mjestu Priboj, preko mosta na Labuđanskoj rijeci, zbog oštećenja mosta, saobraća naizmjenično.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Do ponoći je zabranjen prevoz eksplozivnih materija na teritoriji FBiH.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog radova je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići, a vozila će biti preusmjerena na druge granične prelaze.

Saobraćaj za teretna vozila i autobuse i dalje je obustavljen na graničnom prelazu Brčko-Gunja, zbog bezbjednosnih razloga. 

Foto: logisticmagazin.com

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 2. mart
Naredni članakVrijeme: Danas promjenljivo, tokom noći ponegdje kiša