U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirana su tri krivična djela i jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom.

            Značajniji bezbjednosni događaji:

            Policijskoj stanici Doboj 2, 19.01.2020. godine, prijavljeno je da je izvršena provala u kuću na području grada Doboja, odakle je otuđeno vatreno oružje. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela „Teška krađa“.

            Policijskoj stanici Teslić, 19.01.2020. godine, prijavljeno je da je izvršena provala u privredno društvo u Tesliću, odakle je otuđen novac. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela „Teška krađa“.

            Aktivnosti i rezultati:

            Policijski službenici Policijske uprave Doboj, u prethodna 24 časa na području Doboja lišili su slobode tri vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola u organimu od preko 1, 5 g/kg, jednog vozača koji je odbio da se podrvgne alkotestiranju te jednog vozača u Modriči kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu preko 1, 5 g/kg. Nakon prestanka razloga za zadržavanje navedena lica su puštena na slobodu i istima su uručeni prekršajni nalozi za počinjene prekršaje iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

            Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 19.01.2020. godine,  u Podnovlju, područje grada Doboja, Derventi,  Tesliću i Brodu, izvršili su obezbjeđenje javnih skupova povodom obilježavanja Bogojavljenja i plivanja za Časni krst,  prilikom čega je bilo prisutno ukupno preko 6.500 građana i isti su protekli bez negativnosti. 

Foto: mup.vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prethodni članakДОБОЈ КРОЗ ВИЈЕКОВЕ – VIII дио – Развој локалне управе (ФОТО)
Naredni članakPU Doboj: Tri maloljetna lica zatečena na licu mjesta tokom izvršenja krivičnog djela