Bivši reprezentativac Srbije i veliki ljubimac navijača Crvene zvezde Vladimir Štimac vratio se u taj klub.

Tridesetdvodišnji centar visok 210 centimetara potpisao je ugovor do kraja sezone, a u tim za nastavak takmičarske sezone 2019-2020 godine.

Ovo je treća epizoda u karijeri Vladimira Štimca u kojoj oblači dres Crvene zvezde, a na Mali Kalemegdan se ovoga puta vraća iz Fenerbahčea u kome je nastupao u prvom dijelu sezone.

Tokom bogate karijere igrao je za Žalgiris, Ventspils, Crvenu zvezdu, Nimburk, Unikahu, Bajern i Estudijantes, kao i za najveće i najznačajnije turske klubove Efes, Banvit, Bešiktaš i Fenerbahče.

Sa Crvenom zvezdom je osvojio duplu krunu 2016. godine (ABA ligu i prvenstvo Srbije) i igrao Top 8 fazu Evrolige, a sa reprezentacijom Srbije osvojio je čak sedam medalja. Kao član mlađih selekcija četiri zlatne medalje, a sa seniorskim timom tri srebra, uključujući Olimpijske Igre u Riju, i na EP 2017. godine u Turskoj.

Štimac: Kao da nikad nisam odlazio

– Zvezda je moja kuća, ovdje se osjećam najljepše. Srećan sam što sam se vratio – rekao je Štimac novinarima na treningu.

On je otkrio i da je redovno pratio igre i rezultate Crvene zvezde ove sezone.

– Tim je odličan, imamo dosta mladih igrača. Šta je cilj? Da radimo dobro i da se borimo – poručio je on.

Bivši reprezentativac kaže da je puno naučio za kratko vrijeme u Fenerbahčeu.

– Mnogo mi je pomogao period u Fenerbahčeu. Bio sam kod jednog od najboljih trenera, zahvaljujem mu se na šansi. Puno sam naučio… Sada sam izbuđen zbog Zvezde, ali imam 32 godine i nisam kao prije – zaključio je Štimac, konstatujući da je spreman da debituje u narednoj utakmici protiv Zenita u Evroligi.

Novi centar Crvene zvezde mts prvi nastup u dresu sa brojem 91 upisaće u petak na gostovanju ekipi Zenita u Kazanju u okviru 16.kola Evrolige.

Foto: KK Crvena zvezda

Izvor: RTRS

Prethodni članakCvijanović: Skup veterana prirodna reakcija na obezvređivanje Parlamenta
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 26. decembar