Najmlađi fudbaleri Škole fudbala „Ačko“ iz Doboja pobjednici su „Zimskog kupa Sarajevo 2019“. Zlatni dječaci bili su gosti gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića.

U Sarajevu je održan 2. Zimski kup u fudbalu za dječake rođene 2013. godine. Pobjednički pehar otišao je u Doboj, za Školu fudbala „Ačko“. Mlade Dobojlije odigrali su pet mečeva i na svih pet slavili su pobjedu, te su zasluženo osvojili pehar namijenjen najboljoj ekipi.

Na uspjeh svojih fudbalera ponosan je trener. Kako je rekao među trideset i više ekipa, koliko ih je učestvovalo na ovom turniru, najmlađi fudbaleri Škole fudbala „Ačko“ pokazali su najbolji fudbal na terenu. Oduševili su sve prisutne svojim fudbalskim umijećem.

-Bili su toliko dominantni da su pojedini roditelji iz drugih škola mislili da su to djeca iz Crvene zvezde i da su došli iz Beograda. Oni nisu mogli vjerovati da su to dječaci iz Doboja. Taj uzrast trenira tri puta nedjeljno i njima je to sasvim dovoljno da u tom uzrastu bukvalno zavole fudbal. Oni se u tom uzrastu ne mogu opteretiti toliko jako, jer ih to čeka u nekom narednom periodu – izjavio je Dražen Vasiljević, trener  ŠF „Ačko“ Doboj.

Dražen Vasiljević, trener  ŠF „Ačko“ Doboj

Sa zlatnim medaljama oko vrata dječaci su bili gosti gradonačelnika Doboja, koji im čestitao pobjedu. Da itekako znaju sa loptom pokazali su i gradonačelniku, koji im je kao poklon uručio lopte.

-Raduje me uspjeh sve ijednog sportskog kolektiva u gradu Doboju, ali pogotovo ovih mladih nada, odnosno naših mladih fudbalera. Siguran sam da će u narednom periodu ukoliko budu uporni donositi još prestižnih nagrada. Posebno me raduje činjenica što su odabrali da se bave sportom iz razloga što je u njihovom uzrastu to dobro za njihov razvoj uz budno oko trenera koji im posvećuju dovoljno pažnje. Moja poruka sa ovog prijema svim sportskim kolektivima je da će imati podršku Gradske uprave – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Škola fudbala „Ačko“ postoji oko dvije godine. Trenutno fudbal trenira oko 130 dječaka i samo tri djevojčice. Kako su rekli iz ove škole fudbala cilj im je da u narednom periodu osnuju i jednu žensku ekipu.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prethodni članakPolicijska uprava Doboj: Bezbjednosna situacija u novembru zadovoljavajuća
Naredni članakUsvojeni plan restrukturiranja put ka uspješnom poslovanju “Željeznica”