Skupština grada Doboja usvojila je danas Nacrt budžeta za 2020. godinu u iznosu od 65.494.000 KM ili za sedam odsto više u odnosu na sredstva planirana rebalansom budžeta za ovu godinu.

Predsjednik Skupštine grada Sanja Vulić rekla je da će Nacrt budžeta biti upućen u javnu raspravu.

“Budžet nikada nije bio veći. Najveći dio sredstava će ići na infrastrukturne projekte i naravno na razvojne projekte koji su definisani budžetom. Trudili smo se da što manje sredstava izdvajamo na socijalni dio jer smatramo da samo razvojni budžet može da doprinose razvoju grada”, izjavila je Vulićeva.

Komentarišući primjedbe odbornika opozicije da je budžet opterećen kreditima, ona je istakla da u ovom trenutku grad najveće prihode ostvaruje od infrastrukturnih radova, odnosno građevinskog sektora.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je da je pozitivno to što grad ima razvojni budžet i da će u narednom periodu biti mnogo ulagano u infrastrukturu, a kroz projekte u privredu.

On je istakao da svi započeti projekti imaju finansijsku konstrukciju i podršku institucija Republike Srpske, kao i partnera iz međunarodnih organizacija.

“Poslušao sam i opoziciju koja ima određene sugestije”, rekao je Jerinić.

Sjednica Skupštine grada Doboja danas je održana u obnovljenoj skupštinskoj sali koja je dobila novo osvjetljenje, ozvučenje i klimatizaciju, za što je izdvojeno nešto manje od 110.000 KM.

Jerinić je rekao da se odustalo od digitalizacije i uvođenja elektronskog glasanja jer naredne godine počinje gradnja novog administrativnog centra koji će imati i skupštinsku salu.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Otvorena rekonstruisana pumpna stanica Rudanka (FOTO)
Naredni članakDOBOJ: Dodik razgovarao sa Jerinićem i Petrovićem o infrastrukturnim projektima