U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirana su tri krivična djela, dva narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode.

                Značajniji bezbjednosni događaji:

                Policijskoj stanici Teslić, 24.10.2019. godine,  prijavljeno je da je na području opštine Teslić izvršena bespravna sječa šume. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela „Krađa“.

                Aktivnosti i rezultati:     

                Policijska stanica Petrovo, 24.10.2019. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela je Izvještaj o izvršenom krivičnom djela protiv lica inicijala M.P. iz Petrova,    zbog osnova sumnje da je izvršilo  krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

                Policijska stanica Doboj 2, 24.10.2019. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela je Izvještaj o izvršenom krivičnom djela protiv lica inicijala N.P. sa područja grada Doboja,   zbog osnova sumnje da je izvršilo  krivično djelo „Krađa“., protiv lica S.K. iz Zenice, FBiH, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Krađa“ i protiv lica D.B. iz Doboja, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Krađa“.

                Policijska stanica Teslić, 24.10.2019. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela je Izvještaj o izvršenom krivičnom djela protiv lica inicijala A.S. iz Teslića,     zbog osnova sumnje da je izvršilo  krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

                Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 24.10.2019. godine, lišili su slobode lice inicijala S.K. sa područja opštine Derventa, zbog počinjenih prekršaja iz člana 7. (Svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje) i člana 24. (Ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija)  Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. Nakon prestanka razloga ѕa zadržavanje navedeno lice će biti pušteno na slobodu i protiv istog će Osnovnom sudu Derventa biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

                Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, 24.10.2019. godine, lišili su slobode lice inicijala S.S. sa područja grada Doboja, vozača kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2, 04 g/kg.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prethodni članakMarinković: Produžiti rok za podizanje regresiranog goriva
Naredni članakLaguna najbolji izdavač 64. Sajma knjiga u Beogradu