Petočlana porodica Starčević iz Malog Prnjavora kod Doboja živi u teškim uslovima u kući, koja nije uslovna za život. Sagradili su novi krov nad glavom, ali je potrebno još da ga opreme. Ovu porodicu obišao je i prvi čovjek grada Doboja Boris Jerinić.

Skoro deceniju Starčevići žive u trošnoj kućici, čiji krov prokišnjava i koja nema kupatilo. Kuća se nalazi u jako lošem stanju i teško bi mogli da prezime u njoj. Zbog toga su bili primorani da sagrade novi dom. U tome su i uspjeli – sagradili su ga i pokrili. Međutim, kuća nije još useljiva. Potrebno ju je opremiti. Supružnici Ljuba i Nenad nemaju stalno zaposlenje. Rade zajedno na dnevnicu. Imaju tri ćerke, stare deset, sedam i pet godina.

-Trebamo unutra još malo srediti kuću, izmalterisati zidove i urediti kupatila. Posla nema, ja i žena tako kosimo travu kod komšija i održavamo im dvorišta sa trimerima. Imamo tri kćerke od kojih dvije idu školu, a treća će na godinu – izjavio je Nenad Starčević.

Najteže im je kažu što nemaju kupatila i vodu u kući. Ljuba veš pere ručno.

-Nezgodno je jer nas ima petoro, nas dvoje i troje male djece. Veš perem na ruke i baš je teško. Suprug i ja idemo rame uz rame i sve poslove radimo zajedno. Nije nam lako, ali ono što se mora i nije teško, Takođe, držimo i životinje, pa se nekako pregura. Moram reći da nam je i svekrva dosta pomogla, pripazila je djecu i pravila ručak za tadnike kad su radili na kući – rekla je Ljuba Starčević.

Ovu petočlanu porodicu obišao je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić. Uručio im je jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 1.000 KM u ime Gradskog odbora SNSD Doboj. Za nastavak radova na kući obećao je i donaciju građevinskog materijala. Kako je rekao na ovome neće stati. Nastaviće da im i ubuduće pruže svaki vid pomoći.

-Zajedno sa rukovodstvom stranke na čelu sa g. Obrenom Petrovićem donijeli smo odluku da stranački pomognemo ovoj porodici i da izdvojimo određen dio sredstava od strane naših aktivista. Mi tu nećemo stati. Ono što ćemo sigurno u narednom periodu uraditi je da ćemo pratiti kompletan završetak ovog objekta. Naravno, da njihova tri bisera, odnosno njihove tri kćerke imaju i svoje dodatne potrebe, jer dvije idu u školu, a treća tek treba da krene. Mislim da i tu treba dosta da obratimo pažnju. Siguran sam da kroz ovaj aktivizam i kontakt sa ljudima možemo da sagledamo sve njihove probleme. Ono što je moja lična želja je da se bar završi unutrašnji dio ovog objekta i da on bude uslovan za život. Predložio sam da se od ove jedne sobe naprave dvije za djecu, a naravno i da ih uslovimo, odnosno da završimo sve unutrašnje radove, kako bi oni imali bolje uslove za život, uzimajući u obzir da ide zima. Ono u šta sam siguran je da ćemo i poslije ove aktivnosti, svi zajedno biti uključeni i nastaviti i dalje pomagati, odnosno da ćemo ovaj Nenadov veliki trud nagraditi i privesti ovo ovdje kraju – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Inicijativu da pomognu ovoj porodici pokrenuo je Mjesni odbor SNSD-a iz Malog Prnjavora.

-Iskoristio bih priliku da pohvalim Nenada kao vrijednog i poštenog domaćina iz našeg sela. Sve ovo što je on uradio je uradio vlastitim rukama, odnosno svojim radom zarađivajući idući na dnevnice i uz pomoć komšija. Veoma je hrabar bio njegov potez kada se on odlučio da počne graditi ovu kuću i mi smo tada kontaktirali gradonačelnika da nam izađe u susret i pomogne. On se odazvao i hvala mu još jednom na tome – rekao je Goran Starčević, predsjednik MO SNSD-a Mali Prnjavor.

-Nenad je sa svojom porodicom uspio da izgradi objekat koji je uslovan. Oni su u proteklom periodu živjeli u jakoj trošnoj kući u kojoj je neizvjesno bilo da dočekaju zimski period koji je pred nama. Ovom prilikom želim da se zahvalim gradonačelniku Borisu Jeriniću što je prepoznao situaciju u kojoj se ova porodica nalazi i pružio finansijsku pomoć da se ovaj objekat završi, kako bi ova porodica dočekala zimski period u novom i toplom domu – rekao je Alen Starčević, odbornik u Skupštini Grada Doboja.

Do početka zime očekuje se da će se Starčevići i useliti u novi dom. Tome se najviše raduju njihove tri princeze.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prethodni članakDOBOJ: Održane javne rasprave o programima rada JP I JU čiji je osnivač Grad Doboj
Naredni članakDogodilo se na današnji dan, 25. oktobar