ДОБОЈ, 23. ОКТОБРА /СРНА/ - Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричeвић састао се данас у Добоју са градоначелником Добоја Борисом Јеринићем.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević izjavio je da su u toku razgovari sa preduzetnicima iz Rusije da investiraju u Doboj, koji je važno drumsko i željezničko čvorište.

Petričević je rekao da se sa ruskim investitorima razgovara o ulaganju u Srpsku u oblasti metalske industrije i drugih privrednih grana koje bi mogle biti interesantne za Doboj.

“Zajednički nam je cilj da se Doboj i dalje razvija u boljem svjetlu nego do sada kroz brojne infrastrukturne projekte koji su najavljeni i do kojih će doći u narednom periodu”, rekao je Petričević novinarima u Doboju nakon prvog zvaničnog sastanka sa gradonačelnikom Borisom Jerinićem.

On je naveo da brojni projekti doprinose da Doboj bude atraktivniji za strane i domaće ulagače kroz reinvestiranje u postojeće kapacitete.

“Geografski položaj Doboja, uvezivanje i izgradnja auto-puta Banjaluka-Doboj i uvezivanje na koridor “Pet-ce”, uz željeznički saobraćaj, predstavljaju nešto što će u narednim godinama biti veoma bitno za investitore”, rekao je Petričević.

Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske

Jerinić je ukazao na odličnu saradnju sa Vladom Srpske i Ministarstvom privrede i preduzetništva, ističući da je treba iskoristiti da u Doboju bude stvoren što bolji privredni ambijent.

“Niz je projekata u vezi sa infrastrukturom koja je veoma potrebna da bismo mogli pričati o privrednom razvoju. Sigurno je da imamo određenih pomaka”, rekao je Jerinić.

On je istakao da se paralelno sa infrastrukturnim radovima radi i na izgradnji industrijske zone u Rudanci površine oko 1.000 dunuma oko koje se trenutno vodi sudski spor sa Zemljoradničkom zadrugom “Bosnakop”, dodajući da očekuje da će spor biti okončan u interesu grada, a u suprotnom pokrenuće se procedura eksproprijacije zemljišta.

“Siguran sam da će ministar Petričević biti ambasador grada Doboja i da će pomoći sa svoje pozicije, ali i da zastupa interese Vlade Republike Srpske”, rekao je Jerinić.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

On je zahvalio naporima Petričevića da što više investitora zainteresuje za ovu lokalnu zajednicu, dodavši da je vlast u Doboju preduzela niz aktivnosti i donijela veliki broj odluka zbog kojih je interesantna za potencijalne investitore.

Foto: srna.rs, rtvdoboj.org

Izvor. SRNA

Prethodni članakNemojte da ostavljate ruter uključen tokom cijelog dana!
Naredni članakDOBOJ: Održan besplatni preventivni ljekarski pregled (FOTO)