Učenici dobojske Ekonomske škole, smjer frizer demonstrirali su svoje vještine i znanje u holu Srednjoškolskog centra. Dan ljepote organizovan je u sklopu obilježavanje Dana Ekonomske škole Doboj.

Ovo je najbolja generacija frizera. Ovako hvale đake frizerskog smjera Ekonosmke škole u Doboju. Da su veoma uspješni pokazuju i rezultati na takmičenjima na kojima su učestvovali. Jedan od veoma perspektivnih učenika je Mladen Drobilović. U Sarajevu na takmičenju pokazao se veoma vješt u tzv. tehnici fejd kat šišanje. On je jedan od dva pripadnika jačeg pola, koliko ih ima u ovoj generaciji frizera. Ispričao je zašto je odlučio da upiše ovu školu.

-Oduvijek me privlačila umjetnost i ovo mi je bio dobar način da pokažem svoje umijeće. U svom poslu ja još uvijek nisam najbolji, ali planiram vremenom da se u svom poslu skroz ostvarim, zašto je potrebno da protekne i određeno vrijeme – izjavio je Mladen Drobilović, učenik.

Mladen Drobilović, učenik

Đaci nisu samo pokazali svoje vještine i umijeće u šišanju, već su pravili različite fizure, a sve zainteresovane dame mogle su da dobiju i besplatno šminkanje. Valerija Mišić i Jelena Grabovac ispričale su nam šta su odabrale da rade na ovaj Dan ljepote, te šta je to što inače najviše vole da rade.

-Najviše volim da radim sa pramenovima, odnosno sa novom tehnikom baleaž koja se odnosi na miješanje boja. Uglavnom, riječ je o koloristici. Odlučila sam da pravim frizuru koju sam radila na takmičenju u Sarajevu za koju smo osvojili nagradu. To je maturalna frizura koju ću raditi svojoj drugarici Jeleni. Sada radim talase koji su danas u modi, gdje sa peglom uvijam kosu da izgleda slično kao što izgledaju lokne, ali su vrhovi više ispravljeni i kada se raščešljaju dobiju se kao talasi. Za tu frizuru mi je potrebno otprilike oko pola sata, gornji dio se natapira, dok se prednji dio lica zaveže pozadi – rekla je Valerija Mišić, učenica.

Valerija Mišić, učenica

-To će biti opuštene lokne, pletenice i visoki rep. Ništa mi nije zahtjevno za rad jer kada se nešto dobro nauči onda to i nije teško. Volim da radim tako neke opuštene frizure jer mi je to nekako najljepše i to najviše volim. Kada radite sa nekim ko vam dođe prvi put i koga ne poznajete malo ste skeptični, dok kada radite sa osobom koju znate i čiju kosu dobro poznajete, onda to bude sve opušteno i lako – izjavila je Jelena Grabovac, učenica.

Jelena Grabovac, učenica

Hrabrost da ga ošiša njegov učenika imao je profesor Slobodan Đorđić, razredni starješina, koji vodi petu generaciju frizera. Nahvalio je svoje đake, ističući da su veoma talentovani i da itekako ima povjerenje u njih.

-Najčešće idem na šišanje kod svojih đaka. Nastojim kad god je moguće da za svoje frizere imam svoje đake i vjerujte mi nikada nisam zbog toga požalio. Ovo mi je prvi put da me šiša učenik trećeg razreda, jer do sada jednostavno nije se bila ukazala takva prilika. Oni su izuzetno dobri đaci, odnosno prosjek odjeljenja je iznad 3,80, tako da su oni vrlo dobri u prosjeku. Takođe, oni pokazuju veliko interesovanje u nastavi i u praksi. Vjerovatno ste i čuli već da su oni na raznoraznim takmičenjima osvajali dobra mjesta. Na zadnjem takmičenju su bili prvi, tako da su oni jedna veoma uspješna generacija – rekao je Slobodan Đorđić, profesor.

Slobodan Đorđić, profesor

Profesor stručnih predmeta ističe da bi generacija još bolje napredovala kada bi imali opremljen kabinet. Za opremanje je potrebno nekoliko hiljada maraka, ali škola nema potrebna sredstva. Đaci praksu inače obavljaju u frizerskim salonima.

-Imamo već i prostor označen, tako da bismo pomogli učenicima da što bolje savladaju sve ove procedure, ali potrebno je da imaju u školi svoj kabinet ili frizeraj. Učenici idu na praksu u frizeraj i njima frizeri drže praktičnu nastavu. Oni tamo nauče jako puno, ali za školu i za njihovu praksu bi bilo puno bolje, da oni to mogu u školi da ostvare. To jest, da ona osnovna znanja pokupe ovdje, teoretska i nešto praktičnih, a nadogradnju da rade kod iskusnih frizera – izjavila je Slavica Joldić, profesor stručnih predmeta.

Slavica Joldić, profesor stručnih predmeta

Dan ljepote organizovan je u holu Srednjoškolskog centra, a povod je Dan Ekonomske škole Doboj.

-Na ideju smo došli tako što su naši učenici učestvovali na raznim takmičenjima u Bosni i Hercegovini. Prošli put u Sarajevu su osvojili jednu vrijednu nagradu, tako da smo išli na prezentaciju u Banjaluku. I nakon toga smo došli na ideju da upravo ti učenici treba da predstave svoje znanja i vještine u sklopu naše škole – rekla je Tijana Vasiljević-Stokić, direktor JU Ekonomska škola Doboj.

Ekonomska škola u Doboju 31. oktobra obilježava svoj dan. Ove godine Dan škole obilježavaju nizom manifestacija. Ovo je samo jedna u nizu. Uskoro će otvoriti i kabinet opremljen za novo zanimanje poslovno-informatički tehničar, koje je uvedeno sa početkom ove školske godine.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prethodni članakVidović: Radi se na povećanju plata
Naredni članakKecmanović pobjedom počeo nastup na Kupu Kremlja