Početkom decembra Vladimir Putin je posjetio Forum volontera Rusije i pogledao štandove dobrotvornih projekata. Volonteri su ispričali predsjedniku o projektu “Sanjaj sa mnom”, koji ispunjava želje teško bolesnoj djeci.

Na štandu su bile koverte sa željama djece. Svaki učesnik Foruma mogao je da izabere koverat i ispuni jednu želju. Volonteri su predložili Putinu da izvuče jedan koverat. On je uzeo svih pet preostalih želja i obećao da će ih ispuniti. Među njima je bila želja djevojčice koja hoće da postane novinar.

Predsjednik Rusije je obećao da će joj organizovati posjetu televiziji RT kako bi mogla da napravi intervju sa nekim interesantnim sagovornikom.

Za 20 minuta ruski lider je odgovorio na nekoliko pitanja, uključujući i kako je postao predsjednik, da li je to težak posao i šta će poželjeti u Novoj godini.

Na kraju razgovora, djevojčica je zamolila Putina da ga zagrli, istakavši da je on veliki predsjednik i veoma dobar čovjek. Nakon toga su razmijenili poklone. Putin je djevojčici poklonio gedžete i karte za koncert, a ona njemu igračku psa koju je sama napravila.

O muzici

Predsjednik Rusije priznao je da nije ljubitelj hevi metala i da voli klasičnu muziku, da sluša Čajkovskog, Mocarta, Lista, Šopena, Bramsa, Šuberta, Betovena i Baha.

– Teško mi je da prihvatim hevi metal, iako je svaka muzika prijatna… mora uvijek da izazove neke pozitivne emocije. Sviđa mi se i savremena muzika i takozvana popularna klasična muzika, ali ne i veoma komplikovana, jer morate da budete dobro obučen slušalac, ali tradicionalna klasična djela najomiljenijih autora na svijetu — to volim da slušam – ispričao je Putin.

O mjestu predsjednika…

Da li ste se umorili? – upitala je ona.

– Regina, razgovor sa novinarima poput tebe daje dodatnu snagu za budući rad. Ali, u principu, to je jedan od važnih aspekata ljudske aktivnosti koji se bavi poslom kao ja, jer se nadam da ću preko predstavnika medija uspjeti da prenesem milionima ljudi svoj stav, stav ruskih vlasti o najvažnijim pitanjima razvoja u Rusiji – istakao je Putin.

Prethodni članakOpljačkana mjenjačnica u Doboju, policija traga se za počiniocima
Naredni članakNSRS danas o budžetu i ekonomskim reformama