Luka Dončić je bio heroj trijumfa Dalas Meveriksa protiv aktuelnih NBA šampiona Golden Stejt Voriorsa. Bivši igrač Reala je postigao odlučujuće poene na samom kraju meča i tako je doneo pobedu svom timu.

U duelu sa Golden Stejtom Luka Dončić je imao 24 poena uz devet skokova, a takođe je bio najbolji u svom timu u takozvanoj “plus minus” kategoriji. Kada god je Luka bio na parketu Mevsi su pravili rezultatski plus, pa je tako sa Dončićem u igri Dalas napravio 18 poena prednosti.

Jednako važni su bili Lukini poeni na kraju meča, kada je ubacio četiri poena u momentima kada se lomio rezultat.

Uživam u tome, u Madridu sam to radio. Volim šuteve u poslednjim miunutima, ali imamo još dobrih igrača u timu i svi mogu da dobro šutiraju”, rekao je skromniDončić.

Embedded video

FOX Sports Southwest

@FOXSportsSW

What a night for both the @dallasmavs and @luka7doncic, as he joined @SkinWade after beating last year’s champions. |

300 people are talking about this

Samo sam razmišljao da dobijemo utakmicu. Oni su šampioni i drago mi je da smo ih dobili. Odbrana nas je vratila u utakmici, ostavili smo Voriorse na 109 poena i to je veoma važno”.

Mladi Slovenac je govorio i o Golden Stejt Voriorsima, a kazao je da je svakako bio pod utiskom jer je igrao protiv najbolje ekipe na svetu.

Oni su sa razlogom NBA šampioni i bilo je teško da igramo protiv njih. Naravno da je drugačije kada igraš protiv svih ovih superzvezda”.

Dončić je poručio i da ima trenutno puno samopouzdanja i da je to ključ za svakog igrača. Brojevi Luke Dončića takođe govore u prilog tome da je njegovo samopouzdanje na vrhuncu. Bivši igrač Reala u Dalasu beleži 19 poena u proseku, uz 6,4 skoka po meču i šut za tri od čak 39%.

SPORT KLUB

Prethodni članakLukač: Prioritet formiranje rezervnog sastava policije
Naredni članakOblačno vrijeme uz slab snijeg