Narodna skupština Republike Srpske razmatraće sutra po hitnom postupku prijedloge zakona o izmjeni Zakona o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju i Zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje aerodroma u Trebinju.

Na prijedlog predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića, biće razmatran Prijedlog zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne, najavljeno je iz parlamenta Republike Srpske.

Na dnevnom redu su i prijedlozi zakona o samostalnim preduzetnicima, te o izmjenama Zakona o sprovođenju odluka Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika ustanovljene u skladu sa Aneksom osam Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

Biće razmatrani i nacrti zakona o izmjenama Zakona o stranim ulaganjima, o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske, o izmjenama i dopunama Zakona o sudskoj policiji, te o izmjenama i dopunama Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća.

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske razmatraće izvještaj Komiteta za koordinaciju nadzora finansijskog sektora Srpske za 2023. godinu, te izvještaje za prošlu godinu Agencije za bankarstvo Republike Srpske, Agencije za osiguranje Srpske, te Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske.

Na dnevnom redu su i izvještaji Fiskalnog savjeta Republike Srpske za prošlu godinu, izvještaj o sprovedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta Srpske za prošlu godinu, te godišnji revizorski izvještaj za 2024. godinu.

Biće razmatran izvještaj o radu Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Srpske za 2023. godinu, izvještaj o radu Komisije za žalbe za prošlu godinu, te specijalni izvještaj institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH o stanju u prostorijama za zadržavanje u pojedinim policijskim upravama u BiH.

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće i informaciju o dugu sa stanjem na dan 31. decembar prošle godine, te prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Srpske kod Evropske banke za obnovu i razvoj prema projektu “Pale centralno grijanje”.

Kao prva tačka dnevnog reda biće razmatrana poslanička pitanja i odgovori “Aktuelni čas”.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakTužilaštvo BiH: Istražuje se povezanost uhapšenih sa terorističkim napadom u Bosanskoj Krupi
Naredni članakDOBOJ: Slobodi GS samo bod na novom stadionu u Grabovici