Pripadnici Granične policije BiH u proteklih sedam dana uhapsili su osam osoba za kojima su Interol, sudovi i policija raspisali potrage.

Na Aerodromu Sarajevo juče je uhapšen državljanin BiH čiji su inicijali S.O. /39/ za kojim je MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog falsifikovanja isprave.

On je u Sarajevo stigao letom iz Beograda i predat je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, saopšteno je iz Granične policije.

Dan ranije na Aerodromu Sarajevo pripadnici Granične policije uhapsili su i državljanina Turske čiji su inicijali A.S. /25/, jer je utvrđeno da je Interpol Vizbaden za njim raspisao potjernicu zbog oružane pljačke.

On je kontrolisan na ulasku u BiH na letu iz Istanbula, a osim njega na aerodromu Sarajevo uhapšen je još jedan državljanin Turske čiji su inicijali A.S. /35/ za kojim je Interpol Brisel raspisao potjernicu zbog krivičnih djela u vezi sa opojnim drogama i krađom.

Istog dana na Aerodromu Sarajevo uhapšen je i državljanin BiH čiji su inicijali S.B. /36/, jer je provjerama utvrđeno da ga potražuju Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina i Opštinski sud u Kalesiji zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje.

On je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljine.

Pripadnici Granične policije Bijeljina juče su na graničnom prelazu Popovi uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali D.M. /30/, jer je ustanovljeno da je MUP Republike Srpske raspisao potragu za njim zbog krivičnog djela tjelesna povreda.

Na graničnom prelazu Gabela Polje 22. oktobra uhapšen je državljanin Hrvatske čiji su inicijali N.M. /47/, jer je utvrđeno da su MUP Republike Srpske i MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona raspisali potragu za njim zbog krivičnog djela prevara.

Pripadnici Granične policije su na prelazu Šepak 21. oktobra uhapsili ženu čiji su inicijali S.H. /43/, jer je utvrđeno da je opštinski sudovi u Travniku i Visokom potražuju zbog krivičnog djela krađa.

Ona je kontrolisana na izlasku iz BiH, a predata je službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

Na prelazu Velika Kladuša 18. oktobra uhapšen je državljanin BiH čiji su inicijali A.H. /34/, koga Opštinski sud u Zavidovićima potražuje zbog nasilja u porodici, napada na službenu lice u vršenju poslova bezbjednosti, oštećenje tuđe stvari, oduzimanje tuđe pokretnine, nasilničko ponašanje i krađu, te Opštinski sud u Gračanici zbog nasilničkog ponašanja.

On je predat službenicima Sudske policije Unsko-sanskog kantona.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakTužilaštvo BiH: Donesena naredba o neprovođenju istrage o kampovima za obuku u Srpskoj
Naredni članakNova aplikacija Auto-moto saveza Srpske – sve informacije na jednom mjestu