U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirano je jedno krivično djelo, četiri narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode.

-Policijskoj stanici Teslić 20. 10. 2024. godine prijavljeno je da je izvršena provala u porodičnu kuću na području opštine Teslić. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela teška krađa.

-Policijski službenici Policijske stanice Derventa 20. 10. 2024. godine oko 02.45 časova lišili su slobode lice inicijala S.V. sa područja grada Derventa, zbog počinjenih prekršaja iz člana 7. (Svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje) i člana 24. (Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija) Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. Protiv navedenog lica će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom Sudu u Tesliću zbog počinjenih prekršaja iz člana 7. i 24. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

-Policijski službenici Policijske stanice Teslić 20. 10. 2024. godine oko 17.05 časova lišili su slobode lice inicijala I.M. sa područja opštine Teslić, zbog počinjenog prekršaja iz člana 7. (Svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje) Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 7. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

-Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 20. 10. 2024. godine, oko 01.40 časova lišili su slobode lice inicijala D.J. sa područja opštine Teslić zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,51 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Derventa 20. 10. 2024. godine, oko 23.20 časova lišili su slobode lice inicijala H.A. iz Visokog, FBiH, pješaka zbog kretanja kolovozom pod dejstvom opojnih droga. Navedeno lice je odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 124. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prethodni članakŠulić: Za osam mjeseci 36.000 noćenja više nego u istom periodu rekordne prošle godine
Naredni članakBih postala članica EAFA