Vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić rekao je da proces protiv njega i predsjednika Srpske Milorada Dodika pred Sudom Bih nije pravni proces već “pravna basna”.

Lukić je rekao da “Tužilaštvo godinu dana `gura` nešto što nije pravni proces, već je i pravna basna, pravna bajka, ali i pravna tragikomedija”. 

– Kažu kada životinje govore ljudskim jezikom da je to basna, a kad ljudi govore životinjskim da je to Bosna. Čini mi se da možemo uvesti i novu kategoriju u pravnu praksu koja se tiče tih procesa koji se dešavaju u istoriji. Imaćemo možda nešto što će u budućnosti moći da se zove “Bosne Kristijana Šmita”, što neće imati veze ni sa pravom, ni sa etikom, ni sa moralom” – istakao je Lukić.

On je dodao da zakon koji je Kristijan Šmit donio nema veze s pravom, a ni etikom i moralom.

Podsjećamo, u Sudu BiH održano je ročište predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i v.d. direktora Službenog glasnika Milošu Lukiću.

Miljkan Pucar, advokat vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića istakao je da je danas dokazano, da je ono što je navedeno u optužnici, a stavlja se na teret v.d. direktoru Službenog glasnika Republike Srpske Milošu Lukiću, ne stoji.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakBubić: Opširni prigovori na dokaze i replike Tužilaštva (VIDEO)
Naredni članakDodik: Nudili su mi centralizaciju BiH u zamjenu za oslobađajuću presudu (VIDEO)