Gimnazija ,,Jovan Dučić” Doboj ugostila je profesoricu i učenike Prve kragujevačke gimnazije iz Kragujevca.

Prva kragujevačka gimnazija je najstarija i najpoznatija Gimnazija u tom dijelu Srbije, škola koja se smatra izuzetno prestižnom i škola koju upisuju samo najbolji učenici, naviknuti da učenjem, radom i disciplinom osvajaju svijet. Učenici gosti smješteni su kod svojih vršnjaka, gimnazijalaca, čime se razvija prijateljtvo i razmjena iskustava.

Učenici iz Srbije imali su priliku da prisustvuju redovnoj nastavi sa svojim vršnjacima iz Doboja, učestvovali su u različitim radionicama koje je škola pripremila i razmijenili iskustva.

Članovi školskog hora Prve kragujevačke gimnazije i Gimnazije ,,Jovan Dučić” nastupali su zajedno u hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Doboju. Ova aktivnost relizovana je uz podršku profesorice Suzane Jevtović i profesora Gorana Mitrovića.

,,Nadamo se da ćemo ovakvim aktivnostima i saradnjama sa gimnazijama iz Srbije naići na odjek i postići da se i kod nas u Republici Srpskoj promijeni svijest te da će odlični učenici osnovnih škola tražiti svoja zaslužena mjesta u gimnazijima gdje mogu da steknu najbolja znanja i dobiju najjače podloge za nastavak školovanja i svoju budućnost”, rekla je direktor JU Gimnazija ,,Jovan Dučić” Doboj dr Tijana Vasiljević Stokić.

Foto: olovka.info

Izvor: Olovka.info

Prethodni članakVrijednost investicija u stalna sredstva veća za skoro 15 odsto
Naredni članakMinistarstvo poljoprivrede: 500.000 KM za mjeru podrške Protivgradnoj preventivi Srpske