Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić izjavila je danas da se procesom pred Sudom BiH protiv legitimno izabranog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika urušava kako Dejtonski mirovni sporazum, tako i prava zagarantovana ljudima koji žive u dva entiteta.

“Iz dana u dan možemo da vidimo da je na snazi raspakivanje Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, jer ovo siledžijstvo nad legitimno izabranim predsjednikom Republike Srpske, da mu se sudi samo zato što je radio svoj posao, nije ništa drugo nego iživljavanje”, rekla je Vulićeva novinarima ispred Suda BiH.

Prema njenim riječima, oni koji sude i pišu optužnice uopšte nisu pročitali Dejtonski mirovni sporazum, te su saveznici onima kojima interes nije BiH sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

“A kada ne možete ljude da pobijedite, onda posežete za potezima kao što je ovaj, da na silu pokušate nekoga da uklonite sa političke scene. To je nedopustivo”, naglasila je Vulićeva.

Ona je navela da će ročišta protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika Republike Srpske” Miloša Lukića trajati i dalje, a da će građani Srpske u sve većem broju dolaziti pred Sud BiH i davati podršku predsjedniku Srpske.

“Jer, mi smo ga birali i samo mi imamo pravo da mu ne damo podršku na izborima, a ne da se neko poigrava sa njegovom i sudbinom svih nas”, rekla je Vulićeva.

Tužilaštvo BiH tereti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika Republike Srpske” Miloša Lukića za “nepoštovanje odluka Kristijana Šmita” zbog čega se protiv njih vodi proces pred Sudom BiH. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakGoganović i Vučinić o modelima saradnje sa NATO-om (FOTO)
Naredni članakGoganović: Iza Dodika stoji narod i Ustav Republike Srpske