U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirano je pet krivičnih djela i tri saobraćajne nezgode. Nije bilo evidentiranog narušavanja javnog reda i mira.

-Policijskoj stanici Petrovo, 8. 10. 2024. godine, obratilo se oštećeno lice sa područja opštine Petrovo, koje je prijavilo da je istog dana putem mejla od nepoznatog lica zaprimilo poruku da uplati određenu sumu novca, kako ne bi objavilo video snimke eksplicitnog sadržaja na kojem se isti nalazi. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela ucjena.

-Policijskoj upravi Doboj, 08. 10. 2024. godine, obratilo se oštećeno lice sa područja opštine Stanari, koje je prijavilo da je istog dana nepoznato lice pristupilo digitalnom novčaniku njegovo vlasništvo i izvršilo neovlaštenu transakciju kriptovalute u vrijednosti od oko 15.000 KM. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela „Neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka“.

-Policijski službenici Policijske stanice Petrovo, 8. 10. 2024. godine na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Doboju izvršili su pretres vozila koje koristi lice inicijala N.L. iz Petrova sa kojim su se u vozilu nalazila lica inicijala N.B., S.V. i jedno maloljetno lice, svi iz Petrova, prilikom čega je pronađena vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Prilikom kontrole u saobraćaju od strane policijskih službenika, lice inicijala N.L. je odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu, nakon čega je lišeno slobode. Utvrđeno je da je lice inicijala S.V. omogućilo konzumiranje opojne droge licu inicijala N.L. koje se nalazilo na mjestu vozača u navedenom vozilu. Nakon dokumentovanja predmeta protiv lica inicijala S.V. Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu omogućavanje uživanja opojnih droga, dok je licu inicijala N.L. izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Doboj 10, 8. 10. 2024. godine, na području grada Doboja legitimisali su lica inicijala Đ.Đ, M.R. i J.P. svi sa područja grada Doboja koja su konzumirala opojnu drogu u devastiranom objektu, prilikom čega je kod lica Đ.Đ pronađena ručno pravljena cigareta tzv. „džoint“ sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana i jedna vrećica sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana. Utvrđeno je da je lice inicijala Đ.Đ. dalo na konzumiranje opojnu drogu licima inicijala M.R. i J.P., nakon čega je lišeno slobode. Protiv lica inicijala Đ.Đ. Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu omogućavanje uživanja opojnih droga.

-Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 8. 10. 2024. godine, oko 23.35 časova lišili su slobode lice inicijala B.P. iz Dervente, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,66 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prethodni članakDOBOJ: Sloga Meridian u 1/16 finala Kupa BiH protiv Gornjeg Rahića
Naredni članakŠolaja: Pokazan razvoj demokratije i političke kulture