Gimnazija “Jovan Dučić” u Doboju pripremala je đake za život i obrazovala brojne akademske građane, izjavio je Srni zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović koji je u Gimnaziji prisustvovao informativnom času za roditelje budućih gimnazijalaca.

“Došao sam danas da podržim direktora škole Tijanu Vasiljević Stokić koja radi jednu dobru stvar za mlade generacije i vraća želju za upis u Gimnaziju”, izjavio je Goganović, nekadašnji učenik Gimnazije.

On je naveo da je došao da podijeli svoje školsko iskustvo sa roditeljima budućih gimnazijalaca, istakavši da Gimnazija priprema đake za život i da je kao obrazovna ustanova uvijek privlačila kvalitetne profesore

Goganović je naveo da je dobojska Gimnazija školovala mnogobrojne akademske građane koji su postali dobri ljudi, što potvrđuje i prisustvo ministra pravde u Vladi Republike Srpske Miloša Bukejlovića, bivšeg učenika ove škole.

Podsjetio je da je dobojsku Gimnaziju završio 2008. godine i da ga za ovu ustanovu vežu lijepe uspomene.

Stokićeva je rekla da je s ciljem promocije ove važne obrazovne ustanove večeras organizovala informativan čas za roditelje odličnih učenika završnih razreda osnovnih škola.

Roditelji su imali priliku da se informišu o smjerovima koje Gimnazija nudi, nastavnim planovima i programima, prednostima školovanja u opštem obrazovanju i mogućnostima studiranja na svim fakultetima u zemlji i inostranstvu.

Prisutnima su se obratili i bivši đaci ove škole koji su predočili svoja iskustva.

Tijana Popović Damjanović, koja je Gimnaziju završila 2005. godine, a danas radi kao profesor u ovoj školi, izjavila je da je u svoj rad i odnos prema učenicima uvrstila iskustvo koje je stekla od nekadašnjih profesora.

Ona je istakla da je danas daleko lakše biti učenik, nego u njeno doba, objasnivši da imaju veću mogućnost da iskažu svoje potencijale, što u nastavi i vannastavnim aktivnostima, kao i da se glas učenika danas mnogo više i jasnije čuje.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Humanitarna akcija prikupljanja pomoći za opštine u FBiH pogođene poplavama i klizištima (VIDEO)