Štab Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske “Izbori 2024” prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije u Republici Srpskoj na dan lokalnih izbora u BiH.

– Od 2.042 biračkih mjesta na području Republike Srpske nisu otvorena još dva biračka mjesta i to u Ćirkin Polju u Prijedoru i Hozićima u Novom Gradu. Proces glasanja se odvija mirno, bez incidenata. Zbog održavanja lokalnih izbora, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a Republike Srpske (referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i ЈMB, uključujući akviziciju) rade danas, 06. oktobra do 19.00 časova – navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

Kako dodaju u saopštenju, u periodu od 06.00 časova dana 06. oktobra do 06. 00 časova dana 07. oktobra 2024. na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tona ukupne mase na području Republike Srpske, a od 00.00 časova dana 06. oktobra do 06.00 časova 07. oktobra 2024. gopdine, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske.

– Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice, za navedeni dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija – dodaju u saopštenju.

Foto: instagram.com/mup.srpske

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: U izbornom danu potvrđujemo da je Srpska demokratsko društvo
Naredni članakDOBOJ: Gradska izborna komisija Doboj: Otvorena sva biračka mjesta