Potpredsjednik SNSD-a Sanja Vulić poručila je juros u Doboju da je očekuje sigurnu izbornu pobjedu SNSD-a na lokalnim izborima i apsolutnu dominaciju širom Republike Srpske.

“Očekujem da svi gradovi danas i večeras budu apsolutno crveni, kao što su Doboj i Laktaši, jer građani uvijek cijene ono što se radi i ono što ostaje iza političara”, izjavila je Vulićeva novinarima nakon što je glasala na biračkom mjestu u Srednjoškolskom centru.

Ona je istakla da je ekspanzija, razvoj i napredovanje Doboja u svakom pogledu jedan od ključnih razloga zašto ova vlast u Doboju zaslužuje podršku i naredne četiri godine.

“Ono što razlikuje SNSD u odnosu na druge političke partije jeste naša trajna opredijeljenost za očuvanje Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, poštovanje konstitutivnosti naroda unutar dva entiteta. Mi nikada i ni pod koju cijenu ne bismo išli pod skute stranaca niti bismo ikada izdali Republiku Srpsku i zato ćemo pobijediti”, poručila je Vulićeva.

Ona je uvjerena u izbornu pobjedu SNSD-a u Doboju, kako kandidata Borisa Jerinića za gradonačelnika, tako i liste SNSD-a u Gradskoj skupštini gdje očekuje da ova stranka ima između 13 i 17 odbornika.

Kada je riječ o dobojskoj regiji, Vulićeva očekuje izuzetan izborni rezultat SNSD-a i njihovog kandidata Nedeljka Kerića u Tesliću, kao i stabilnu skupštinsku većinu, ali i u Stanarima.

“Naravno da vjerujem u pobedu SNSD-a i kada je u pitanju Modriča, Derventa i Brod”, izjavila je Vulićeva i istakla da generalno širom Srpske očekuje pobjedu SNSD-a, a posebno u Bijeljini, Sokocu, Istočnoj Ilidži, jer građani tih lokalnih zajednica zaslužuju bolje uslove i napredak, što do sada nije slučaj.

U Doboju je za lokalne izbore registrovano 62.165 redovnih birača koji će moći da glasaju na jednom od 107 redovnih biračkih mjesta.

Kandidaturu za funkciju gradonačelnika Doboja predale su tri političke partije –
SNSD – Milorad Dodik, SDS – volja naroda i PDP 1999.

Broj političkih subjekata za Skupštinu grada Doboja je 19.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakMUP Srpske objavio registrovane incidente u izbornom danu do 16 časova u Srpskoj
Naredni članakDOBOJ: Jerinić: Građani će dati punu podršku SNSD-u i politici razvoja