Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da su poplave i klizišta u nekoliko opština u Federaciji BiH usljed kojih je više ljudi stradalo strašna tragedija i da je važno iskazati solidarnost, te naglasila da Republika Srpska osjeća žalost zbog takve situacije i spremna je da pomogne FBiH.

– Јuče sam izrazila saučešće porodicama. Strahota, nažalost, nije završena, jer je veliki broj nestalih. Plašim se da će biti veći broj nastradalih – rekla je Cvijanović.

Ona je rekla da je zahvalna predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku što je brzo intervenisao, pozvao načelnike federalnih opština i uputio pomoć.

– Rekao im je da su naše institucije na raspolaganju – naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila žaljenje što će Vlada FBiH imati velike izazove i kada je riječ o troškovima.

– Premijeru Nikšiću se ovo drugi put dešava. Prije deset godina smo zajedno prolazili kroz ovakve strahote, znam da će mu biti teško, ali i ostalim nivoima vlasti – kantonalnim, opštinskim – rekla je Cvijanović.

On je navela da je Republika Srpska postupila na najbolji mogući način nudeći pomoć vlastima i narodu u Federaciji BiH.

U poplavama i klizištima na području Konjica i Јablanice, prema informacijama Kriznog štaba Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona, poginulo je 13 lica, a kao nestalo se vodi njih deset.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakCvijanović: Odlična saradnja Srpske i Srbije zahvaljujući Dodiku i Vučiću (VIDEO)