U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti kišovito, a obilnije padavine očekuju se na jugu.

U Hercegovini će u prvom dijelu dana duvati jak jugo, a tokom dana padavine slabe i postepeno prestaju, te se na jugu i istoku očekuju i sunčani periodi, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na zapadu ostaje oblačno i znatno hladnije, a u noći na subotu očekuju se nove padavine koje će se premiještati od juga ka sjeveru i zapadu.

Duvaće slab do umjeren vjetar, na udare pojačan uglavnom sjevernih smjerova. U Hercegovini tokom prvog dijela dana biće umjeren, na udare jak do olujni jugo, koji će tokom dana slabiti.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 13 stepeni Celzijusovih na zapadu do 20 na istoku, na krajnjem jugu do 23 stepena, a u višim predjelima na zapadu od 10 stepeni.

Prema prognozi Gederalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Kneževo, Mrakovica osam, Bjelašnica devet, Šipovo, Mrkonjić Grad, Bugojno i Drvar 10, Ribnik, Novi Grad, Bihać i Jajce 11, Banjaluka, Bijeljina, Gradačac, Doboj, Prijedor, Srbac, Sanski Most i Tuzla 12, Čemerno i Zenica 13, Prijedor 12, Srebrenica i Zvornik 14, Ivan Sedlo, Livno i Sokolac 15, Kalinovik i Sarajevo 16, Višegrad, Foča, Rudo i Gacko 17, Široki Brijeg 19, Bileća 20, Mostar i Trebinje 21, a Neum 24 stepena.

Tokom protekla 24 časa najviše kiše palo je na Čemernu i to 58 litara po metru kvadratnom, u Foča 57, u Gacku 52, u Kalinoviku i Prijedoru 45, u Novom Gradu 42, u Ribniku 41, u Šipovu 39, u Trebinju 38, u Bileći 32, na Mrakovici 30, u Mrkonjić Grad i Doboju 29, u Srpcu 27, u Zvorniku 26, u Kneževu 23, u Banjaluci i na Han Pijesku 22, na Sokocu 21, u Bijeljini 20, u Srebrenici 16, u Rudom sedam i u Višegradu šest litara po metru kvadratnom.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakMUP Srpske: Izdato 30 prenosivih registarskih tablica u prvih 10 dana
Naredni članakDOBOJ: U Grapskoj Gornjoj održan završni predizborni skup koalicije BH Zeleni-SDA (FOTO/VIDEO)