Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović kaže za RTRS da je Zukan Helez ministar odbrane u Savjetu ministara u ponedjeljak u tajnosti potpisao ugovor sa Benjaminom Fukeljom, koji je napravio incident u Austriji odbivši da se rukuje ministarkom odbrane Austrije.

– Moj šef kabineta jutros mi je potvrdio informaciju da je taj kadet još u ponedjeljak potpisao ugovor sa Ministarstvom odbrane u Savjetu ministara i od tada je on zvanično pripadnik OS BiH u početnom oficirskom činu, potporučnik – rekao je Goganović.

Istakao je da je sve urađeno u tajnosti, jer uvijek kada se potpisuju ti ugovori organizuje se i svečana ceremonija kojoj, kako kaže i sam on prisustvuje, kao zamjenik ministra odbrane.

– U Ministarstvu odbrane svima su zagarantovana vjerska prava i slobode, ali isto tako mi ulažemo velike napore kako bismo razvijali toleranciju i međusobno uvažavanje. Tako podižemo svijest o rodoj ravnopravnosti – kaže Goganović.

Poručio je da za Fukeljin čin u Austriji ne postoji nikakav izgovor.

– Meni je takođe žao što je kolega Helez, nažalost izabrao ovaj pristup. Јavno sam Helezu poručivao, ali i preko svog kabineta da bi bilo korektno da o ovom pitanju zasijeda stručni kolegijum unutar Ministarstva odbrane, koji postoji upravo kako bi rješavao ovakve situacije. Na stručni kolegijum pozovemo tri vjerske službe, kako bismo čuli i njihovo mišljenje i šta oni predlažu da se uradi – istakao je Goganović.

Smatra da je ovo loša poruka svim pripadnicima Oružanih snaga, ali i međunarodnim partnerima.

– Ovaj potpisani ugovor može ostaviti kobne posljedice u budućnosti – istakao je Goganović.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakHelez nagradio krivca za skandal u Beču; Ranije potpisao ugovor sa Fukeljom
Naredni članakPoreska uprava Srpske: Naplata za tri kvartala 2024. premašila tri milijarde KM