Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu postupaju po zahtjevu Tužilaštva BiH koji se odnosi na provjere navoda iz dojava o postavljenju eksplozivnih naprava u nekim od objekata na području Kantona Sarajevo.

– Kako je javnost ranije upoznata policijski službenici ove Agencije su po nalogu Tužilaštva BiH u prethodnom periodu provodili mjere i radnje iz svoje nadležnosti, počev od provjere navoda iz dojave o postavljenoj bombi na Aerodromu Sarajevo, tržnim centrima i školama na području Kantona Sarajevo i Predsjedništvu BiH – navode iz SIPA-e.

Posljednji slučaj odnosi se na dojavu o postavljenoj bombi u prostorijama Oružanih snaga BiH. Nakon zaprimljene dojave Agencija je obavijestila policijska tijela u BiH, Oružane snage, Obavještajno sigurnosnu agenciju, NATO, FBI i Europol.

S tim u vezi policijski službenici ove Agencije po nalogu Tužilaštva BiH provode aktivnosti na terenu koje se odnose na uviđaje i druge aktivnosti vezane za otkrivanje IP adrese pošiljaoca. Nakon okončanja rada na terenu i dostavljanja raspoloživih saznanja o daljim mjerama će se odrediti Tužilaštvo BiH – dodaju iz SIPA-e.

Foto: rtrs.tv/Ilustracija

Izvor: RTRS

Prethodni članakKošarac: Laži bošnjačkih političara neće doprinijeti rješavanju problema
Naredni članakDodik: Bošnjačkim političarima evropski put služi samo za otimanje nadležnosti Srpske i pokušaj stvaranja unitarne BiH