Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović potvrdio je da se preduzimaju operativne mjere za zaštitu zbog navoda o određenim prijetnjama bezbjednosti, ali da građani treba da ostanu smireni jer ne postoji potvrda da je ugrožena bezbjednosna situacija u BiH.

On je rekao Srni da su se pojavile prijetnje i da nadležne institucije sprovode istragu, ali nije želio to komentarisati do završetka istrage i zvaničnog saopštenja bezbjednosnih i policijskih agencija.

– Ministarstvo odbrane i Zajednički štab Oružanih snaga iz mjera predostrožnosti preduzimaju operativne mjere za zaštitu personala, objekata i materijalnih sredstava. Građani trebaju ostati smireni. Ne postoji zvanična potvrda da je ugrožena bezbjednosna situacija u BiH – poručio je Goganović.

Srna nezvanično saznaje da je Tužilaštvu BiH stigao mejl, nakon čega je Sipa obavijestila Ministarstvo odbrane i policijske agencije, te da je pojačana straža u objektima gdje se nalaze magacini municije.

Sipa intenzivno radi na pronalasku IP adrese osobe koja je uputila prijetnju da se u vojnim objektima Oružanih snaga BiH nalaze eksplozivne naprave, potvrdila je Srni portparol Sipe Јelena Miovčić.

– Imamo informaciju da su zbog prijetećih dojava vojnim objektima Oružane snage BiH podigle stepen bezbjednosti, a o ovome su obaviještene i policijske agencije, Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH, NATO štab u BiH, Evropol – rekla je Miovčićeva.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Odjeljenje za civilnu zaštitu grada Doboja: Upozorenje na obilne padavine na zapadu Srpske i u Hercegovini, uz jak do olujni vjetar (FOTO)