U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti oblačno, vjetrovito i svježije sa kišom koja će se širiti od zapada i juga ka sjeveru i istoku.

U Hercegovini će biti i pljuskova sa grmljavinom.

Na zapadu, a kasnije tokom večeri i na jugu će biti obilnih padavina, a najmanje kiše se očekuje na krajnjem istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će na sjeveru biti slab do umjeren, na udare pojačan sjevernih smjerova. U Hercegovini, jugu Krajine i na istoku umjeren do jak, na udare i pojačan jugo.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od osam do 15, na jugu do 18, a dnevna od 13 na zapadu do 22 na istoku i krajnjem jugu, u višim predjelima od 11 Celzijusovih stepeni.

Danas u Srpskoj i FBiH preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, ponegdje na sjeverozapadu je zabilježena slaba kiša, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica devet, Mrakovica i Novi Grad 17, Drinić i Han Pijesak 18, Kalinovik i Kneževo 19, Banjaluka, Gacko, Mrkonjić Grad, Prijedor, Ribnik, Sokolac i Srbac 20, Višegrad, Rudo i Foča 22, Bijeljina, Bileća i Doboj 23, Mostar, Sarajevo, Srebrenica i Trebinje 24, Neum i Zvornik 25 Celzijusovih stepeni. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakRHMZ RS: Upozorenje na obilne padavine na zapadu Srpske i u Hercegovini
Naredni članakOružane snage podigle stepen bezbjednosti: Stigle prijeteće dojave o napadima na vojne objekte u BiH (FOTO)