U Doboju je danas održana sportska manifestacija “Rastimo zajedno – motorički poligon spretnosti za djecu”, čime je svečano zatvorena Evropska sedmica sporta u Republici Srpskoj, koja je počela 23. septembra u Laktašima.

Ministar porodice, omladine i sporta Selma Čabrić rekla je novinarima da Evropsku sedmicu sporta finansira EU radi promovisanja i podizanje svijesti građana o neophodnosti povećanja bavljenja fizičkom aktivnošću i sportom, posebno među djecom, mladima i starijim osobama, uvođenjem različitih sportova i aktivnosti.

“Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske je koordinator ovog projekta”, istakla je Čabrićeva.

Ona je podsetila da je Evropska sedmica sporta počela 23. septembra događajem “Fudbal za sve” koji je organizovan u saradnji sa Fudbalskim klubom “Mladost” Glamočani-Laktaši.

U Trebinju je 26. septembra, u saradnji sa Sportskim društvom “Leotar”, organizovana obuka neplivača, a 27. septembra Mala škola sporta. U Zvorniku je juče u saradnji s Košarkaškim klubom “Zvornik Basket” organizovan košarkaški turnir.

Na Stadionu sportskih igara u Doboju danas je organizovana manifestacija “Rastimo zajedno – motorički poligon spretnosti za djecu” u saradnji sa Gimnastičkim klubom “Sparta Doboj” i Udruženjem građana “Ponos” Doboj.

Trener u Gimnastičkom klubu “Sparta Doboj” Saša Živanović rekao je da ova manifestacija pod sloganom “Budi aktivan” pruža priliku građanima da se aktiviraju i prvi put okušaju u specifičnim sportovima.

“Kažu da je zlatno doba motorike kod djece od prve do četvrte godine, zato je jako bitno od najranije dobi početi sa kretanjem i gimnastičkim vježbama”, istakao je Živanović.

Zajedno sa sportskom manifestacijom “Rastimo zajedno – motorički poligon spretnosti za djecu” na Stadionu sportskih igara održava se i četvrti “Sajam dječije radosti”, povodom Međunarodne nedjelje djeteta, a u organizaciji Udruženja porodica sa troje i više djece “Ponos” iz ovog grada.

Predsjednik Udruženja “Ponos” Marina Protić rekla je da se ovom manifestacijom šalje poruka o značaju djece i porodice kao stuba društva s ciljem promocije dječijih prava i sadržaja koje obezbjeđuje grad.

Ona je zadovoljna što se aktivnosti odazvalo više lokalnih organizacija i privrednika, koji podržavaju rad Udruženja, raspoređenih u pet kutaka – školski, sportski, zabavni, slatki i kutak za roditelje, koji je promotivnog karaktera.

Protićeva je rekla da Udruženje “Ponos” danas ima više od 750 porodica, i da je članstvo u porastu.

Ona je zahvalila Gradskoj upravi Doboja što je podržala manifestaciju i omogućila bogat kulturno-zabavni program za najmlađe.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević istakao je da je riječ o značajnoj manifestaciji koja okuplja roditelje i djecu i najavio da će Gradska uprava nastaviti pokroviteljstvo manifestacije i podržati rad ovog udruženja.

foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakUKC Srpske – najznačajnija zdravstvena ustanova za sve građane (VIDEO)
Naredni članakDuge kolone vozila na više prelaza na izlazu iz BiH