U Doboju je večeras otvorena likovna izložba “Soba hipersenzibilnosti i snova” autora Božane Grubor iz Banjaluke, čiji radovi predstavljaju spoj umjetnosti i psihologije.

Gruborova je rekla Srni da je predstavljeno 18 radova nastalih protekle četiri godine koristeći tehniku akril na platnu.

Ona je navela da za jednu sliku treba i do dva mjeseca rada s obzirom na to da obraća pažnju na kompoziciju, kolorit i na to kako će frekvencije boja uticati na raspoloženje posmatrača.

Gruborova kaže da su posjetioci prijatno iznenađeni njenim slojevitim pristupom izrade slike i da su izložbe dobre prihvaćene.

Radovi su izloženi u Umetničkoj galeriji dobojskog Centra za kulturu, a izložbu je otvorio akademski vajar Drago Handanović, koji kaže da je posebna jer se radi o slikama velikog formata.

Saradnik za galerijsku umjetnost Centra za kulturu i obrazovanje Mišo Damjanović kaže da se autor bavi eksperimentalnim radom povezujući likovnu umjetnost i psihologiju.

Direktor dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje Vukosava Sofrenić kaže da se radi o petoj samostalnoj izložbi Gruborove, uz dvije grupne, da su radovi vizuelno jako zanimljivi, a veliki formati nisu često izloženi u ovoj ustanovi.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Održana 3. Skupština Gradskog odbojkaškog kluba „Sloga“ Doboj (FOTO/VIDEO)
Naredni članakDOBOJ: Kviz znanja povodom Svjetskog dana Konfucijevih instituta (FOTO)