Iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske saopšteno je da je, na osnovu dvije odluke Vlade Srpske, uplaćeno ukupno 1,46 miliona KM na ime doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 328 radnika, u okviru Programa socijalnog zbrinjavanja zaposlenih.
Radnici kojima je izvršena uplata sredstava, kojom ispunjavaju uslove za penziju, mogu odmah da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na starosnu penziju kod Fonda, u nadležnoj poslovnici Fonda, saopšteno je iz ovog fonda.

Vladinom odlukom iz februara sredstva se raspoređuju Fondu PIO Republike Srpske u iznosu od 860.468 KM za potpunu uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 67 radnika Centra za za medicinska istraživanja i razvoj zdravstvene zaštite Banjaluka i Fabrike šećere Bijeljina, saopšteno je iz ovog fonda.

Iznos od 12.794 KM odnosi se na radnika iz jednog preduzeća koje se prijavilo na javni poziv Fonda PIO Republike Srpske koji je otvoren do 31. decembra, a koji ovom uplatom stiče uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju.

Vlada Republike Srpske je na osnovu odluke od 20. juna uplatila 587.230 KM za potpunu i djelimičnu uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 260 radnika iz 25 preduzeća koji su procesom stečaja ili likvidacije preduzeća ostali bez posla.

Od ovog iznosa 135.315 KM odnosi se na djelimičnu uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 59 radnika preduzeća “Trudbenik FPA” iz Doboja, a 312.317 KM za uplatu doprinosa za 184 radnika iz osam preduzeća, i to za proizvodnju i snabdijevanje parom i toplom vodom “Grijanje” Brod, “Hemoprodukt” Doboj, “Soko FTS” LJubinje, “Soko guma” LJubinje, Javno preduzeće za informisanje Radio Majevica Lopare, “Igrište” Vlasenica, Javna ustanova Centar za kulturu i sport iz Vlasenice i Matično državno preduzeće UPI Istočno Sarajevo.

Preostali iznos od 139.580 KM odnosi se na uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 17 radnika iz 16 preduzeća koji su se u periodu pd 1. januara do 31. maja prijavili na javni poziv Fonda PIO otvoren do 31. decembra. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakU okviru Međunarodne sedmice gluvuih i nagluvih – predstava “Stranci u noći” u NPRS
Naredni članakKošarac: Bećirović je paradigma nezaustavljivog sunovrata BiH