Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da se sada ispostavilo da su tačne bile informacije da se na predsjednika Republike Srspke Milorada Dodika sprema atentat, na šta je ona i upozoravala, a što su sarajevski mediji ismijavali.

Vulićeva je rekla da ne iznenađuje činjenica da iz Sarajeva budu ismijavane izjave političara iz Republike Srpske.

– Јoš u februaru sam upozoravala da iz krugova Ambasade SAD u BiH imamo informaciju da se sprema atentat na predsjednika Dodika. Postavljala sam pitanje zašto su stabla ovdje /pred komplekosom pravosudnih institucija/ posječena. Tada smo imali razne matpise iz Sarajeva, da sam blesava, luda, da se ulizujem i tome slično – rekla je Vulićeva novinarima u Sarajevu.

Ona je upitala gdje je sada izvinjenje medija iz FBiH, sada kada postoje provjerene informacije da je Obavještajno-bezbjednosna agencija, zajedno sa određenim stranim ambasadama, pripremala atentat na Dodika.

– Ne tražim ja izvinjenje, ali sam jako zahvalna Srbiji i njenim službama što smo uspjeli sačuvati lidera da je među živima, a ne na onom svijetu, što je bio cilj određenih ambasada, koje su htjele da im on bude poslušnik, što nikada neće biti – zaključila je Vulićeva.

Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Izvor: SRNA

Prethodni članakPredsjednik Republike i direktor Službenog glasnika Srpske u Sudu BiH; Dočekani aplauzom
Naredni članakDOBOJ: Za osam infrastrukturnih projekata 600.000 KM