Proces koji se pred Sudom BiH vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada DOdika je politički montiran s ciljem da se Dodik ukloni sa političke scene, rekao je ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić.

Klokić je za Srnu rekao da je to jedini cilj ovog montiranog procesa koji je, kako je rekao, nakaradno postavljen od samog početka.

– Ono što je Tužilaštvo BiH napravilo od starta, osuđeno je na propast. Nadam se da to Sud vidi i da neće podleći uticajima ni Tužilaštva niti stranih ambasada – rekao je Klokić.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da sudski proces nije odraz demokratije, već pravno nasilje i pokušaj tiranije.

– Imajući u vidu da je jedan turista izvršio segregaciju i obezvređivanje Parlamentarne skupštine BiH da se ljudima oduzima pravo na rad, zato se ovaj proces i vodi protiv predsjednika Dodika. Sporan mu je njegov rad, oduzima pravo na život – navela je Vulićeva.

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac rekao je danas da skoro godinu dana traje nepravedno montirano procesuiranje Dodika kao izraz potrebe dijela međunarodne zajednice da modelira politička rješenja u BiH.

– A, brana takvom modeliranju je legitimna i ustavna pozicija i politika predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika – rekao je Košarac Srni.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić izjavio je za RTRS da je sudski proces koji se vodi pred Sudom BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića obična farsa i montiran proces.

Podsjećamo, mnogobrojni građani okupljeni su ispred Suda BiH, kao vid podrške Dodiku i Lukiću.

Nakon ročišta koje je zakazano za 13.00 časova, predviđena je i konferencija predsjednika Srpske, a prenos možete da pratite i programu RTRS-a, našem portalu i Јutjub kanalu.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakPodrška predsjedniku Republike i direktoru Službenog glasnika Srpske pred Sudom BiH (FOTO)
Naredni članakPredsjednik Republike i direktor Službenog glasnika Srpske u Sudu BiH; Dočekani aplauzom