Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH u jutarnjim časovima ponegdje na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove mjestimčno je smanjena vidljivost zbog magle, a saobraćaj se na većini puteva odvija po pretežno suvim kolovozima.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske ističu da su na dionicama u usjecima učestali odroni i na svim putnim pravcima vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Zbog radova, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionicama magistralnog puta Milići – Vlasenica i Vlasenica – Han Pijesak.

Na dionici regionalnog puta Šepak – granica Republike Srpske /BiH/Srbije /Šepak/ i na mostu preko Drine zabranjen je saobraćaj za vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 40 tona i čije osovinsko opterećenje prelazi devet tona.

Tokom prelaska mosta, na mostu se istovremenoo mogu naći najviše dva teretna vozila i to bez putničkih vozila.

Izmjene u saobraćaju su, zbog radova, i na magistralnom putu Donja Bukovica – Vršani i Vršani – Bijeljina, Trnovo – Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, Gacko Tjentište u Sastavcima, na području Han Pijeska i Sokoca.

Radovi su u toku i na putevima Dobro Polje – Miljevina, Sastavci-Ustiprača, Brod na Drini – Hum, Gradiška – Kozarska Dubica, Teslić-Podjezera i na području Doboja gdje je u toku izgradnja auto-puta.

Na dionici magistralnog puta Lončari – granica Republike Srpske/Brčko distrikt zbog deminerskih radova od 8.00 do 15.00 časova saobraćaj će biti obustavljan u trajanju od 30 minuta i 15 minuta propuštanja vozila u dva intervala.

Zbog radova na mostu izmijenjen je režim saobraćaja na dionici regionalnog puta Piperi – Mačkovac.

Za vrijeme obustave, vozila teža od 3,5 tona biće preusmjerena na alternativne putne pravce Mačkovac – Čelić i Piperi – Lukavica – Brnjak, a vozila do 3,5 tone ukupne mase na lokalne puteve preko Mačkovca i Vakufa.

Danas će se od 18.00 časova kretati vanredni prevoz većih dimenzija na relaciji Prijedor – Knežica – Kozarska Dubica – granični prelaz Donja Gradina, pa iz AMS mole učesnike u saobraćaju da se pridržavaju uputstva policijskih službenika i tehničke pratnje.

Na području FBiH mogući du kraći zastoji na dionicama gdje su toku radovi radovi, posebno na putevima Kladanj – Živinice, Prozor – Jablanica, Foča – Ustikolina i Tarčin – Konjic.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase, te se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.

Foto: rtrs.tv/Ilustracija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 23. septembar
Naredni članakVRIJEME: Pretežno sunčano i toplo, uz promjenljivu oblačnost