Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je, povodom informacija da je Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH pripremala atentat na predsjednike Republike Srpske Milorada Dodika i Srbije Aleksandra Vučića, da se postavlja pitanje da li takva agencija treba da postoji ili je potrebno formirati novu bez starog kadra i onih koji su spremni da služe jednom narodu.

Nešić je istakao da bi možda trebalo napraviti agenciju koja će raditi u interesu sva tri konstitutivna naroda i dva entiteta i na kraju i zajedničkih organa BiH.

On je naglasio da će Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi provjerilo navode da je OBA pripremala atentat na predsjednike Republike Srpske i Srbije.

– Postavlja se pitanje da li takva agencija i u takvom obliku treba da postoji, ili je potrebno rasformirati je i možda kreirati novu, bez starog kadra i onih koji su spremni da služe jednom narodu – rekao je Nešić za Srnu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u podkastu SRNE da je opšte poznato da je Obavještajno-bezbjednosna agencija planirala atentat na njega i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, te da je to jedan od razloga zašto je bivši direktor OBA Osman Mehmedagić Osmica u zatvoru.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakBubić: Može li Evropski sud za ljudska prava ohrabriti Sud BiH da, ipak, pozove Šmita za svjedoka?
Naredni članakZemljotres jačine 4,5 stepeni Rihtera kod Kneževa