Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Srđan Amidžić izjavio je da odgovornost za slanje EU neusaglašenog Plana rasta BiH treba da snosi onaj ko je to učinio.

Konstatujući da se ne može reći da je nešto usaglašeno ako nije, Amidžić je izjavio novinarima da nikome nije u interesu da se mehanizam koordinacije narušava na bilo koji način.

– To nekada pokazuje da je BiH zemlja privida, dovodite u zabludu ozbiljne institucije kao što je Evropska komisija – rekao je Amidžić.

Upitan o kritici revizora da je neopravdano povećavan iznos u budžetu BiH za kupovinu zgrade UIO u Banjaluci, Amidžić je objasnio da to nije pitanje za ovo ministarstvo, već Parlamentarnu skupštinu BiH koja usvaja budžet.

– Što se tiče samog budžeta, svako u parlamentu može da iznese svoj stav. Mi u Ministarstvu ne sprovodimo javnu nabavku niti se tim stvarima bavimo – rekao je Amidžić i poručio da smatra da je potrebno riješiti smještaj centralne kancelarije i regionalnog centra UIO u Banjaluci.

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara osvrnuo se i na spor sa slovenačkim preduzećem “Vijadukt”, objasnivši da će nakon potpisivanja sporazuma o priznanju arbitraže i finalizovanja obaveza svake od strane potpisnica doći i do sprovođenja sporazuma.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Vojska Srbije impresivna i jaka; To je važno i za Republiku Srpsku (FOTO/VIDEO)
Naredni članakZa alternativni smještaj isplaćeno 46.635 KM